Afbeelding

Kom de Vecht beleven bij Vechtival XL !

za 28 mei 2022 Hardenberg

Het heeft even geduurd, maar op zaterdag 4 juni is er weer van alles te beleven rondom de Vecht in Hardenberg tijdens het Vechtival XL. Een bijzondere editie, want er zijn dit jaar ook allerlei activiteiten in het Vechtpark.

“Het Vechtpark is na 10 jaar gereed en dat wilden Waterschap Vechtstromen en de Gemeente Hardenberg graag vieren met een dag voor het publiek”, aldus Marion Geerink namens het Waterschap. “Omdat we graag krachten bundelen, hebben we daarbij de samenwerking gezocht met Natuuractiviteitencentrum De Koppel, die natuurlijk jaarlijks, samen met Staatsbosbeheer, op de eerste zaterdag van juni het Vechtival organiseert. We hebben de handen ineen geslagen en organiseren nu samen een XL editie met activiteiten bij De Koppel en in het Vechtpark”.

Iedereen doet mee

Bij De Koppel zijn ze blij met de samenwerking vertelt directeur Ans Naber. “Door de samenwerking kunnen we dit jaar extra activiteiten organiseren en het stimuleert partijen om aan te haken. Zo heeft de Kanovereniging Hardenberg haar officiële opening met open dag gekoppeld aan het Vechtival, zij zullen ook demonstraties geven bij de wildwaterbaan. Watersportvereniging Hardenberg verzorgt rondvaarten met de grote sloep en men kan ook meevaren met Le Bateau De Napoleon. Expedition Outdoor begeleidt het kanovaren. In de Koppeltuinen zijn veel van onze groene verenigingen met leuke activiteiten aanwezig, aangevuld met een breed scala aan standhouders. Genoeg variëteit dus! ”



Route door het Vechtpark


Voor het Vechtival XL is met bordjes een wandelroute uitgezet door het Vechtpark. “Onderweg valt er van alles te beleven”, aldus Marion Geerink. “Er zijn op diverse plekken gidsen en vertellers die vertellen over de bijzondere natuur in het Vechtpark en er is muziek en theater. Men kan de route starten bij De Koppel of bij het Paviljoen in de Haven. Onderweg wordt een ijsje aangeboden. Daarnaast kan men de Vecht ook vanaf het water beleven in een kano, op een sup of in één van de rondvaartboten. Bijzonder is dat natuurgebied Rheezermaten ook is opgenomen in het programma. Men kan met de Zomp Grammesberghe naar de Rheezermaten varen. Onderweg vertelt een gids over dit unieke natuurgebied. Ook is er een wandeling uitgezet naar Rheezermaten waar een gids uitleg geeft.

Verder barst het In de Koppeltuinen van de activiteiten: waterdiertjes kijken, broodjes bakken, hommelkastjes of slingers maken, demo’s midwinterhoorn maken en jachthonden, Koppelkletskousen, oudhollandse spelen, muziek en tai chi, en een heerlijk terras-in-het-gras. Genoeg keus dus!”.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 7 uur geleden