Afbeelding
G. Brokelman

Tentoonstelling Kunstproject Souvenir geopend

zo 4 december 2022 Coevorden

Coevorden. 35 beeldend kunstenaars deden mee aan dit project van Coevorden Culturele Gemeente. Wethouder Bea Meppelink en Gedeputeerde Nelleke Vedelaar knipten symbolisch het gouden lint door. 

De galerie was bomvol publiek bestaande uit de deelnemende kunstenaars, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Projectleider Marieke Meijerink trapte af met een uitleg over de bedoeling en het verloop van het project. Met name de atelierbezoeken bij de kunstenaars maakten indruk op haar: “Overal werden de deuren wagenwijd open gezet voor een persoonlijke ontmoeting”. Daarna nam deelnemer en beeldend kunstenaar Heleen Makkinga het woord. Ze ontroerde het publiek met een verhaal over een bijzondere ervaring met een olifant in Zuid-Afrika. “Dat was een klein wonder. En dat kan kunst ook doen, ik zoek de olifant in ieder kunstwerk. .Als laatste was wethouder Bea Meppelink aan het woord. “Er is zo veel energie en inspiratie vrijgekomen door dit project”, zei zij, “wat een rijke creatieve gemeente hebben we toch!”. Tijdens de tentoonstelling laten kunstenaars zien wat hun interpretatie van een souvenir is. Van heel persoonlijk tot universeel herkenbaar. Van het kunstproject komt ook een mooi bewaarboek uit, die tijdens de tentoonstelling in de voorverkoop beschikbaar is. Deze tentoonstelling is te bezoeken tot en met 7 januari, van donderdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00. De entree is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 7 uur geleden