Winst en verlies voor DAC

ma 13 maart 2023 Hardenberg

Het eerste herenteam van volleybalvereniging DAC Dedemsvaart heeft zaterdag 11 maart thuis goede zaken gedaan door met 3-1 van DIOS Oldemarkt te winnen. DIOS, de nummer vijf van de derde divisie is een team waarbij DAC altijd een goed niveau weet te behalen en zo ook deze keer. In de eerste set wist Dedemsvaart op de servicebeurten een voorsprong te vergaren met een 25-21 winst als resultaat. De tweede set kreeg DIOS grip op de service van DAC en wisten zij oud eredivisiespeler Harmen Arendshorst in stelling te brengen. Winst voor DIOS met 25-21. De derde set wist onder andere Robin de Efteling-Kuijper voor DAC de servicedruk op te voeren waarmee DIOS werd gebroken. Winst voor DAC met 25-13. Ook de vierde set bleven de lange mannen van DAC sterk op alle fronten. De servicedruk bleef hoog, aanvallend werden veel punten gescoord en blokkerend had DIOS het lastig om er langs te komen waardoor deze set met 25-15 winst naar DAC Dedemsvaart ging. Met de 4 punten verstevigt DAC Dedemsvaart de tweede plek in de derde divisie. Zaterdag 18 maart speelt het om 17.00 uur wederom thuis, tegen Side out Slagharen HS2.

Damesselectie naar verlies

Zaterdag 11 maart nam Dames 1 van Dedemsvaart het thuis op tegen En Bloc Dames 1, een ploeg uit Veenoord. Na het verlies van de vorige wedstrijd in Veenoord, waren de dames gedreven om deze keer te winnen. De eerste set eindigde 24-26, waarbij de dames van Dedemsvaart een achterstand van 8 punten weer wisten recht te trekken, helaas was dit net niet genoeg. Uiteindelijk lukte het Dedemsvaart niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Set 2, 3 en 4 werden ook gewonnen door het team uit Veenoord die daarmee 5 punten naar huis wisten te nemen. ‘Een rommelige wedstrijd’ vonden de dames van Dedemsvaart het zelf. Van beide kanten werden er veel fouten gemaakt. Een positief punt was de terugkeer van libero Cérise Aalberts, die na haar bevalling meteen weer veel rust in het team wist te brengen. Zaterdag 18 maart speelt het om 15.00 uur wederom thuis, tegen IVO DS1.

DAC Dames 2 speelde eerder die dag om 13.00u thuis in de Citadel tegen de nummer 2, Ouvol Oudleusen. Ouvol beschikt over een harde service en veel ervaring waarmee het de vorige keer te sterk was voor DAC en DAC puntloos naar huis ging. Dat moest deze keer anders vonden de Dedemsvaartse dames. De eerste set begon Ouvol echter meteen met veel servicedruk waar Dedemsvaart niet tijdig een antwoord op had. Bij 25-13 in het voordeel van Ouvol wisselden de teams al van speelhelft. Vastbesloten om een herhaling van zetten te voorkomen begon DAC aan de tweede set. Rally’s wist Dedemsvaart steeds beter uit te spelen en de druk verschoof meer en meer naar Oudleusen, die geen antwoord wisten te vinden in de tweede set. Eindresultaat was 25-18 voor DAC. De derde en vierde set kende hetzelfde spelbeeld, Dedemsvaart controleerde de wedstrijd en wist punt na punt te scoren. De derde set ging naar DAC met 25-17 en de vierde set was ook in het voordeel van DAC met 25-16 waarmee Dedemsvaart de terechte winnaar werd.

Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.