Winst voor de heren als voor dames DAC

ma 30 januari 2023 Hardenberg

De lange mannen van Volleybalvereniging DAC uit Dedemsvaart hadden, net als in de eerste week van januari, een volle agenda. Tweemaal mochten zij afgelopen week aantreden. De eerste wedstrijd was de achtste-finale beker welke op donderdagavond 24 januari om 21.00 uur werd gespeeld, de tweede wedstrijd was een reguliere competitiewedstrijd op zaterdag 28 januari om 17.00 uur.

Smash Beilen was de eerste tegenstander, uitkomend in de promotieklasse. Winst betekent deelname aan de kwartfinale dus er stond zeker wat op het spel. Het werd uiteindelijk een 3-0 overwinning voor Dedemsvaart. Zonder al teveel problemen wisten zij met 25-20, 25-20 en 25-21 de winst te bemachtigen en zijn dus door naar de volgende ronde.
Twee dagen later, zaterdag 28 januari was Set up IJsselmuiden de tegenstander in de regulierere competitie van de derde divisie. Ondanks het gemis van vier spelers aan Dedemsvaartse zijde (waarvan twee langdurig geblesseerden) kon ook Set Up niet compleet komen opdagen. Voor Dedemsvaart was het oudgediende Gerjan Smit die zich in een wedstrijdshirt mocht hijsen en belangrijke bijdrage wist te leveren. DAC was gemotiveerd om te winnen. De koploper had eerder deze week al met 4-0 verloren dus er was maar één doel; maximale punten scoren. Het was een voorzichtige start maar richting het einde van de eerste set kwam DAC in vorm en won met 25-20. De tweede set had Set Up geen antwoord op de hoge servicedruk en aanvallende scores van Dedemsvaart waardoor deze set makkelijk met 25-12 naar DAC ging. Set drie idem dito, veel druk van Dedemsvaart en 25-16 setwinst. De laatste set ging de persoonlijke foutenlast aan Dedemsvaartse zijde omhoog waardoor het even spannend leek te worden. Toch kon IJsselmuiden daar geen gebruik van maken en wist Dedemsvaart ook de laatste set met 25-23 te winnen en de  maximale punten te incasseren. Al met al een uitstekende week voor de eerste herenselectie.

Dedemsvaartse volleybaldames ook naar winst

Afgelopen weekend mochten ook de dames van Volleybalvereniging DAC Dames 1 aan de bak tegen een gewaagde tegenstander uit Hardenberg, Captains Kangeroes Dames 3.
DAC begon erg sterk aan de eerste set en was gebrand om te winnen van de dames die één plaats boven hen staan in het klassement. De eerste set werd, mede door een goede servicedruk, gewonnen met 25-14. Het Dedemsvaartse servicekanon bleef druk leveren, toch trok Captains Kangeroe aan het langste eind en won de tweede set met 25-27. Dedemsvaart wist de focus vast te houden en won de spannende derde set met 26-24, waardoor de tussenstand in sets 2-1 werd. In de vierde set vocht Captains Kangeroe terug en wisten er met een stand van 22-25 een vijfde set uit te slepen. In de beslissende set startte DAC niet scherp genoeg en keek tegen een achterstand van 8-2 aan. Passer/loper Madeline Doornbos wist met een fenomenale servicereeks het gat te dichten en met haar strakke sprongserve de set binnen te halen met een eindstand van 15-10. De dames van DAC zijn tevreden over de spannende wedstrijd waar de goede sfeer een doorslaggevende factor is geweest.