Afbeelding

Volleybal DAC Dedemsvaart MC1 en DAC mini’s N5-1 winterkampioen. DAC dames 1 leidt een doordeweeks verlies

ma 12 december 2022 Dedemsvaart

Zaterdag 10 december hebben de mini’s N5-1 van volleybalvereniging DAC Dedemsvaart de kampioenstitel binnen gehaald. De damesploeg MC1 van DAC heeft eveneens een geslaagd seizoen achter de rug. Zij werden vorige week in Hardenberg kampioen. Zaterdag 10 december speelde DAC MC1 thuis en ook deze wedstrijd hebben ze met 4-0 gewonnen. Dinsdag 6 december heeft het eerste damesteam van DAC Dedemsvaart gespeeld tegen volleybalvereniging En Bloc in Veenoord. Ze lieten teveel punten liggen en verloren alle vier de sets. 

Mini’s DAC N5-1 Winterkampioen

De missie van DAC N5-1, om vorige week de punten binnen te halen, mislukte. Zaterdag 10 december gingen de meiden op herhaling om de laatste punten en daarmee het winterkampioenschap binnen te halen. Geen gemakkelijke opgave want één van de tegenstanders, FLASH Nieuwleusen, stond tweede en had ook nog kansen op de eerste plek. Met een bomvolle tribune in Sporthal de Citadel in Dedemsvaart mocht N5-1 proberen om voor eigen publiek de kampioenstitel binnen halen. Alle aanmoedigen hebben enorm geholpen. De strategie van DAC N5-1 was simpel: volle bak in alle wedstrijden om de benodigde punten binnen te halen. Van begin af aan namen de meiden afstand van de tegenstanders. Prima passing, goed geplaatste aanvallen en hard werken voor elkaar, lagen aan de basis van het kampioenschap. DAC N5-1 mag nu vakantie gaan vieren, hoewel er natuurlijk nog wel getraind wordt. En in het nieuwe jaar gaan de meiden verder in N6-1. 

DAC MC1 Winterkampioen 

Na een zeer geslaagd seizoen waar in totaal maar twee sets zijn verloren en het kampioenschap vorige week in Hardenberg al was behaald, mocht DAC Dedemsvaart MC1 zaterdagmiddag 10 december om 15.00 uur aantreden voor de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar en ook meteen de laatste van de competitie. Op een prachtig versierd centercourt met veel publiek gingen de dames van start. De sfeer zat er goed in. Met de vele liedjes, yells en trommel waren de dames door de hele sporthal te horen. Met een sterke serve, een goede verdediging in het achterveld, scherpe blokkering en een aantal mooie ballen aan het net wisten ze ook vandaag de wedstrijd probleemloos met 4-0 naar zich toe te trekken. Dit werd in de kantine gevierd met een presentje, een mooi nieuw inspeelshirt en een verdiend stuk taart. De dames spelen volgende week hun laatste uitwedstrijd en komen volgende seizoenshelft uit in de Hoofdklasse C. 

DAC Dames 1 onderuit tegen En Bloc Dames 1

Dinsdag 6 december heeft het eerste damesteam van DAC Dedemsvaart gespeeld tegen En Bloc in Veenoord. Helaas voor de dames uit Dedemsvaart kregen zij de dag na pakjesavond niks cadeau. In een koude hal begon Dedemsvaart de eerste set niet goed. Die set ging met 25-14 naar En Bloc. De tweede set begon Dedemsvaart beter, maar na een aantal sterke servicereeksen van Veenoord konden de DAC dames geen vuist maken: 25-15. De derde en vierde set begon DAC wederom goed. Het leek erop dat de DAC diesel eindelijk was opgewarmd. Helaas lieten de dames uit Dedemsvaart gedurende beide sets toch te veel punten liggen tegen het team uit Veenoord. De derde set werd met 25-19 verloren en de vierde set werd met 25-13 verloren. Een positief punt is de terugkeer van libero Ilse Kremers, die na een jaar van blessureleed weer een hele wedstrijd tot de basis behoorde. Zaterdag 17 december spelen de dames uit Dedemsvaart om 16.00 uur in en tegen Coevorden. Ze spelen eindelijk weer op een zaterdag en hebben dan ook vertrouwen in een positieve uitslag.

Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 4 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 7 uur geleden
Afbeelding
Bridge-nieuws Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde donateursactie Ommen 8 uur geleden