Afbeelding

Beide eerste selecties van Volleybal DAC Dedemsvaart naar 3-1 winst

ma 6 februari 2023 Hardenberg

Zaterdag 4 februari mocht Dames 1 van volleybalvereniging DAC Dedemsvaart de strijd aan gaan tegen de nummer 9: Wesseling DOK DS3 uit Dwingeloo. De dames uit Dedemsvaart startten onder veel druk. Ze deden hun uiterste best, maar konden helaas niet onder de druk uitkomen. 

De eerste set verloren zij met 25-20. Wel wat het spel van DAC aan het eind van de eerste set stukken beter dan het begin van de eerste set, waardoor ze goed konden starten in de tweede set. Ze waren gebrand om te winnen en dit was te zien. Ze legden veel servicedruk neer en daardoor werd het spannend, de tweede set werd gewonnen met 26-24. Met volle moed gingen ze de derde set in en omdat iedereen er zoveel zin in had stonden er tijdens een rally ineens zeven mensen in het veld. Zonder dat de scheidsrechter dit door had gingen ze rustig verder. De derde set werd gewonnen met 25-20. Door hard te blijven werken, voor elke bal te gaan en veel scherpte aan het net van midspeelster Daniëlle Wibiër, wisten de dames van DAC ook de vierde set te winnen met 27-25. Hiermee was de wedstrijd beslist en konden de dames een feestje vieren in de kantine in Dwingeloo.

DAC Heren

De heren van DAC mochten het in Hardenberg opnemen tegen Kangeroe. Een mooie streekderby waarbij de teams doorgaans zeer aan elkaar gewaagd zijn. De meeste spelers en ook de beide coaches kennen elkaar al jaren wat er voor zorgt dat er vaak net iets meer gegeven kan worden. De eerste set was het wederom DAC die uit de startblokken knalde. Kangeroe Hardenberg heeft geen moment controle gekend op de felheid van Dedemsvaart en werd compleet overrompeld. Setwinst voor DAC Dedemsvaart met 25-12. De tweede set was het Hardenberg wat een betere start kende en meteen een voorsprong pakte. Via 5-1 en 9-3 kwam DAC eigenlijk niet onder de grote druk van Kangeroe uit. DAC kwam naarmate de set vorderde wel meer in de wedstrijd en kon wat tegengas geven maar de set werd verloren met 17-25. Set drie wist Dedemsvaart zich gelukkig te herpakken en bouwde meteen een voorsprong op die zij niet meer uit handen gaven, 25-19 voor DAC. De vierde set ging in het begin gelijk op. Toch was het DAC Dedemsvaart die gedurende de set meer punten wist te scoren en de set afsloot met 25-18 winst. Al met al een mooie pot en ‘verdiende sappies’ aldus Mark Jan ‘Panlat’ Poortman van DAC Dedemsvaart

Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 1 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg gisteren
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen gisteren