Damesselecties Volleybal DAC Dedemsvaart naar winst

ma 13 februari 2023 Hardenberg

Zaterdag 11 februari trad het eerste dames team van DAC Dedemsvaart thuis aan tegen het vijfde dames team uit Emmen. Dedemsvaart, die op dat moment vijfde staat op de ranglijst, wist dat het zaterdag moest winnen van de nummer elf.

In de eerste set werd het Dedemsvaart nog niet makkelijk gemaakt. Er was servedruk van Emmen, maar de dames van Dedemsvaart wisten door middel van een goede serve en een goede midden aanval de eerste set te winnen met 25-21. De tweede set zetten de dames van Dedemsvaart door en wonnen met 25-16. De derde set begon Emmen sterk en hadden ze veel servedruk waardoor Dedemsvaart onder druk kwam te staan. Het werd een spannende set, waar Dedemsvaart uiteindelijk de winst pakte met 26-24. De vele combinaties, gespeeld door spelverdeelster Ilse Karsies, speelden in deze sets in grote rol. In de laatste set startte Dedemsvaart met een achterstand die na hard werken helaas niet werd ingehaald. De laatste set werd verloren met 21-25. De wedstrijd eindigde met een dubbel gevoel: blij met de winst, maar niet tevreden over het spel. Zaterdag 18 februari speelt Dames 1 om 13.30 uur tegen Olhaco dames 3 in Hoogeveen.

Dames 2 DAC

Dames 2 van DAC Dedemsvaart speelde tegen C.S.V. Dames 7 uit Zwolle. Het tweede damesteam van Dedemsvaart kent een beetje een wisselvallig seizoen. Met regelmaat speelt het heel sterk en maken ze het de koploper moeilijk, maar is het de uitdaging om dat goede spel gedurende de gehele wedstrijd vast te houden. De eerste set van de wedstrijd werd overtuigend gewonnen, 25-13. De tweede set was het spelbeeld gelijk. DAC heerste en met veel servicedruk en scorende aanvallen werd de tweede set gewonnen met 25-12. De derde set veranderde het spel van C.S.V. en begonnen ze oplossingen te zoeken voor het goede spel van DAC. Toch kon in deze set Zwolle nog geen vuist maken, 25-16 voor DAC. De vierde set lukte het Dedemsvaart echter niet meer om met de service een gat te slaan, en ging het gelijk op. Zwolle trok de laatste set aan het langste eind en won met 25-23 en bracht daarmee de eindstand op 3-1 in het voordeel van DAC.

DAC Dedemsvaart MA1

DAC Dedemsvaart MA1 speelde tegen captains Kangeroes ma1. De wedstrijd begon moeizaam met een eerste set stand van 17-25 in het voordeel van Kangeroe. De tweede set kregen de Dedemsvaartse meiden de smaak te pakken en wonnen ze de spannende tweede set met 26-24. De derde set speelde DAC dominant, maar ging het wederom niet zonder horten en stoten. De derde set kwam uiteindelijk toch in handen van DAC met een eindstand van 25-23. In de vierde set sloeg de wedstrijd om. Ondanks hard gewerkt te hebben werd de set door DAC verloren met 15-25. Dit maakt de tussenstand 2-2, waardoor er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Hier kreeg Dedemsvaart gelukkig de smaak weer te pakken en werd deze set een nek-aan-nek race tot de 15 punten. Het was Dedemsvaart die de set winnend wist af te sluiten met een uitslag van 15-12. Ondanks de verliezen in de eerste en vierde set heeft DAC toch gewonnen met 3-2.

Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.