Afbeelding

Bruchterveld en Bergentheim delen de punten

ma 6 maart 2023 Hardenberg

Zaterdag 5 maart stond de voorjaarsklassieker Bruchterveld Bergentheim op het programma, het bekende gezicht, een hele sliert fietsers langs het lijntje richting de Noppenweide. Om half 3 blies scheidrechter Erik Geubels uit Zwolle af voor de derby, even daarvoor gaf de pupil van de week een prachtige dribbelshow op Karel af en deze was kansloos op zijn schot, de toon was gezet, maar zacht uitgedrukt het veld was zeer moeilijk bespeelbaar, de zon die de hele week overuren had gemaakt liet het ook afweten, het was fris langs de lijn.

 Bruchterveld begon met wat aanvallen zonder veel succes. Bergentheim stelde daar ook weinig tegenover, na een kwartier spelen schoot Chiel Jan voor de eerste keer recht in de handen van Koen Godeke. Na bijna een half uur spelen komt er bal over de hele bij Julian Smit deze  kapt draait en schiet beheerst de bal int net, mooi doelpunt. Bergentheim trekt opnieuw ten aanval  en in de 40e minuut krijgt Sander Lamberink de bal op de rand van de zestien, ook hij kapt en draait en met een rolletje in de uiterste linker hoek verrast hij de keeper. 

Tweede helft

In de rust wanneer alle familie- en vrienden verbanden weer aangehaald zijn en we ook tot de conclusie zijn gekomen dat het voetbal niet hartverwarmend is.  Na de thee komt Bergentheim beter uit de startblokken, na tien minuten spat een schot van Ronnie op de lat uiteen. Even later een overtreding op Ronnie net buiten de zestien. Hij neemt zelf de vrije trap. iedereen van Banthum gaat er even goed voor zitten, en zijn schot keurig over de muur in het doel. Iedereen blij maar Scheidrechter Geubels is onverbiddelijk doelpunt afgekeurd. Ronnie had moeten wachten op zijn fluitsignaal. De herkansing levert niets op. Bruchterveld stroopt de mouwen op en neemt het intiatief weer over wat ook wel kansen oplevert,maar Karel houdt zijn kooi schoon. Beide trainers wisselen spelers. Het vertoonde spel  blijft pover. De wedstrijd kabbelt naar het einde. In de blessure tijd grabbelt Karel nog net een bal voor de aanstormende spits weg. Scheidrechter Geubels fluit na drie minuten blessuretijd  af. Een gelijkspel,  waar iedereen mee leven kan. Volgende week thuis tegen Wilhelminaschool nieuwe ronde nieuw kansen.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 9 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 16 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 17 uur geleden