Gelijkspel voor Bergentheim

ma 31 oktober 2022 Hardenberg

Zaterdagmiddag 29 oktober was De Esch uit Oldenzaal de tegenstander voor het eerste elftal van voetbalvereniging Bergentheim. Het is lang geleden dat Bergentheim in competitieverband tegen deze club heeft gespeeld. In het seizoen 2011-2012 werd het in een doelpuntrijke wedstrijd 4-4. Na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd door de goed leidende scheidrechter Niels Mulder uit Almelo was het eerste balcontact voor  de pupil van de week Lizz Centen, na een mooie dribbel scoorde ze het 1e doelpunt van de dag. Van scheidsrechter Mulder kreeg ze een fluit en een rode en gele kaart, wellicht zien we haar in de toekomst nog eens terug als scheidsrechter van dienst.

De eerste helft begon met een wat aftastende fase waarna De Esch beter in het spel kwam. De meeste opwinding kwam van de scheids die zijn shirt moest omruilen omdat de kleur veel overeenkwam met het tenue van De Esch. Echte kansen waren nog niet te zien, de eerste kans was voor de thuisclub, Rob gaf een mooie voorzet maar de keeper en een verdediger lagen in de weg voor het schot van Remco. Nog geen minuut later was het de gelegenheidspits Timo Dreierink van De Esch die fraai inschoot met de 0-1 als gevolg. De Esch was de bovenliggende partij en uit een corner werd het zelfs 0-2 door weer een goal van Timo. In de rust gaf alles wat Bergentheim was niet veel meer voor een resultaat van onze boys.

Tweede helft

De Esch ging na de rust verder met het spel uit de eerste helft en kreeg via Timon in de 54e minuut opnieuw een goede kans. Het spel kantelde na de 57e minuut toen er een vrije trap mocht worden genomen op ongeveer 20 meter van het doel van De Esch. Ronnie Hakkers krulde de bal in de bovenhoek en de keeper was kansloos, 1-2. Hierna werden twee wissels doorgevoerd, Sander Lamberink en Xander de Graaf kwamen in het veld voor Jesper en Appie. Bergentheim kreeg daardoor wat meer grip op de wedstrijd mede door een tomeloze inzet. In de 66e minuut resulteerde dat in een goed schot welke helaas over het doel ging. Het betere spel van Bergentheim hield stand en in de 73e minuut soleerde Sander Lamberink richting het doel waarbij hij een vijf tal spelers liet staan en hij ronde goed af 2-2. Het zonnetje begon te schijnen op sportpark Moscou en het spel van Bergentheim bleef goed al kregen de voetballers van de Esch ook nog wel enkele goede kansen. Gescoord werd er echter niet meer en het bleef dus bij een verdeling van de punten. Een pluim voor het elftal van Bergentheim dat na een matige 1e helft de zaken goed oppakte. Ronnie Hakkers werd na afloop tot man van de wedstrijd benoemd vanwege zijn mooie goal waardoor Bergentheim weer geloof in een resultaat kreeg. Volgende week is SVVN in Nijverdal de volgende tegenstander.

Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 8 uur geleden