Afbeelding

Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start

za 27 april 2024 Hardenberg

Medio september 2024 start het christelijk projectkoor ‘Grace-Choir’ het repetitie-seizoen. Het Grace-Choir koor zingt liederen die wereldwijd herkenbaar en geliefd zijn. De concerten vonden plaats tussen november 2024 en juni 2015.

De deelnemers ontvangen drie repetities in de eigen regio en een generale repetitie voorafgaand aan het eerste concert. Inbegrepen zijn ook vijf unieke concerten die gegeven worden in de mooiste kerken in Nederland. Het idee is om dit met mensen uit heel Nederland te vertolken onder de bezielende leiding van dirigent Martin Zonnenberg, die eerder al landelijke koren als ‘Groot Reformatiekoor’ en het ‘Halleluja-koor’ dirigeerde.

De muzikale leiding is in handen van Peter Wildeman (orgel) en Joost van Belzen (piano). Soliste is Tenira Sturm. De liederen die worden gezongen gaan over ‘Grace’ (genade van God). Denk hierbij aan liederen als: “Wat zal de wereld..”, Genade en vrede. Grace Us o Lord, en vele andere liederen die het hart raken. De dirigent bewerkt speciaal voor het nieuwe koor arrangementen in allerlei stijlen. De leden studeren in verschillende regio’s verspreid over het land.

Tussen september 2024 en  november 2024 komen ze drie keer bijeen om te oefenen onder leiding van een regio dirigent. In deze regio zal dat oefenen bij voldoende belangstelling gebeuren in Hardenberg of Mariënberg.

De deelnemers ontvangen een muziekmap en oefenbestanden waarmee thuis de eigen stemsoort kan worden ingestudeerd. Voorafgaand aan het eerste concert is er een generale.

Vanaf november 2024 tot juni 2025 worden een vijftal concerten gegeven in de mooiste kerken van Nederland, onder andere Amersfoort, Dordrecht en Hasselt. Ook zijn er driedaagse koorreizen gepland naar bv. Parijs en Gent. Binnenkort worden er ook flyers verspreid via de kerken in deze regio. Enthousiast geworden om mee te zingen? Dan kunt u zich opgeven via www.grace-choir.nl

Afbeelding
Bingo en 'Samen eten' Hardenberg 23 minuten geleden
Afbeelding
'Wat leeft er in de Reest' Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Kunst en het goede eten op Boerenmarkt Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
40-jarige automobilist uit Hardenberg gaat kort na invordering rijbewijs toch weer rijden Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding op de Zwarte Dijk in Slagharen Hardenberg 15 uur geleden