Afbeelding

Zes Tijdreizen Energie gepland

za 27 april 2024 Hardenberg

Historische Vereniging Hardenberg en omgeving wil iedereen graag attent maken op één van haar nieuwste activiteiten: Tijdreizen. Een afwisselende middag met excursies onder andere in het Veenmuseum in Westerhaar (inclusief rit met de Veentrein) door Hardenberg en omgeving per bus en voor jong en oud. De eerste tijdreis staat gepland op 18 mei om 13.00 uur.

Een Tijdreis is een interessante excursie (per bus), over een bepaald onderwerp. Dit jaar is het thema ‘Energie’. De reis voert langs bijzondere locaties in de gemeente Hardenberg. De Tijdreiziger krijgt daarbij van alles te zien en te horen: mooie verhalen uit het verleden. Maar óók zaken uit de huidige tijd. En er wordt bewust óók naar de toekomst gekeken: Wat doen we met de ervaringen uit het verleden?

Onderweg wordt op 2 plaatsen een korte excursie gehouden. De eerste halteplaats is het Veenmuseum in Westerhaar, waar ook een ritje met de Veentrein gemaakt wordt. Ook wordt hier op koffie/thee met krentewegge getrakteerd! Op de website lees je alles over de reis en kun je plek reserveren en kaartjes kopen. Er zijn voor dit seizoen zes Tijdreizen Energie gepland. Ga naar: www.tijdreis-hardenberg.nl

Energie is momenteel één van de belangrijkste maatschappelijke thema’s. Ook is het gewoon leuk om met je eigen groep vrijwilligers op Tijdreis te gaan, als ‘bedankje’ voor de inzet bijvoorbeeld. Als je een Tijdreis Energie ‘op maat’ wilt voor je eigen groep of organisatie? Neem dan contact op via het contactformulier op de website. 

Afbeelding
"Wi-jdoet't samen voor het goede doel" Twenterand 25 minuten geleden
Amira Perfors en Julia Grootoonk (links naar rechts). (Foto G. Stegeman)
Jongerenraad zit vol ambities Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Sjoeler Wim Kiwiet Nederlands Kampioen Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Vier de zomer op Pinksterfair Het Laer in Ommen! Ommen 44 minuten geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken geopend Ommen 16 uur geleden