Afbeelding

Ommerkanaal wil gymzaal op oude timmerwerkplaats

wo 12 januari 2022 Hardenberg

Buurtschap Ommerkanaal heeft in december 2019 een haalbaarheidsonderzoek gehouden voor een gymzaal in Ommerkanaal. Op dit moment is er een breed onderzoek gestart naar de toestand van alle sportaccommodaties in de gemeente Ommen en de behoefte aan sportaccommodaties in de komende decennia in Ommen.

Buurtschap Ommerkanaal wil graag een wijziging in het project. Het was de bedoeling om de gymzaal te vestigen naast het buurthuis. De mogelijkheid is er nu om de sportzaal te vestigen in de oude timmerwerkplaats naast de basisschool in de buurtschap Ommerkanaal. De huurder van de werkplaats heeft grond gekocht op het industrieterrein ‘De Rotbrink’. De eigenaar heeft aangegeven mee te denken over de mogelijkheid om de werkplaats om te bouwen tot een gymnastiekzaal. Een voordeel van dit plan is dat dit ook een oplossing is voor de parkeerproblemen en verkeersveiligheid op het Ommerkanaal-Oost bij het halen en brengen van de kinderen en het activiteitenveldje behouden blijft. De buurtschap Ommerkanaal wil graag medewerking van het college voordat de uitslag van het onderzoek bekend is. De huurder verhuist in april 2022. 

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 46 minuten geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 3 uur geleden