Afbeelding

Watersportvereniging gaat vernieuwde haven beheren

do 3 juni 2021 Hardenberg

De Watersportvereniging Hardenberg gaat de haven in Hardenberg in de komende twee jaar beheren. Dat heeft de gemeente met de vereniging afgesproken. Gebouw Docks wordt de uitvalsbasis voor de havenmeester. Hier komen ook voorzieningen voor gebruikers van de haven en lichte horeca. Voor het gebruik van de haven geldt een nieuw havenreglement.

De haven in Hardenberg is in het voorjaar vernieuwd. Er zijn nieuwe drijvende steigers geplaatst. Naast nieuwe passantenplekken, is het aantal vaste ligplaatsen ook fors uitgebreid. Ook is er plek voor bootverhuur en een aan- en afmeerplaats voor rondvaartboten. De vernieuwde haven gaat op vrijdag 4 juni open.

De Watersportvereniging gaat Docks huren van de gemeente. Hier komen voorzieningen voor de haven, zoals sanitair, het havenkantoor en een (af)wasruimte. Daarnaast is er ruimte voor lichte horeca met bijvoorbeeld koffie/thee en lichte maaltijden. De Watersportvereniging kan hiervoor zelf een horecaondernemer inschakelen. Ook de havenmeester opereert vanuit Docks.

Wethouder Alwin te Rietstap is blij met de afspraken: “De Watersportvereniging is een actieve club met veel vrijwilligers die graag actief willen zijn in en rond de haven. Daarom is het een logische partij om het havenbeheer op zich te nemen. Bovendien zorgen we zo voor een nieuwe invulling van Docks. Daar worden de haven en het centrum nog krachtiger van”.

Nieuw havenreglement

Voor het gebruik van de haven geldt een nieuw havenreglement. Hierin is het aanvragen en aanwijzen van ligplaatsen geregeld. Ook de tarieven staan in het havenreglement. Passanten betalen in de haven van Hardenberg liggeld van 1,25 euro per strekkende meter bootlengte per nacht met een minimum van 6,25 (vijf meter). Passanten krijgen een plek toegewezen door de havenmeester en betalen het liggeld via een app.

Een vaste seizoenplaats van april tot oktober kost 68 euro per strekkende meter bootlengte per jaar en 10 euro voor een lidmaatschap van de Watersportvereniging. Kosten voor elektriciteit en water worden naar mate van gebruik in rekening gebracht. Belangstellenden voor een vaste ligplaats konden zich bij de Watersportvereniging aanmelden. Alle vaste ligplaatsen zijn inmiddels toegewezen.

Tijdelijke afspraken

De afspraken voor het beheer van de haven en gebruik van Docks gelden voor de komende twee jaar. De gemeente kiest voor tijdelijke afspraken omdat momenteel wordt verkend of het mogelijk is de parkeervoorziening Gedempte Haven weer in te richten als haven. Na de periode van twee jaar heeft de gemeente de handen vrij om te kiezen voor een mogelijk andere invulling.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 4 uur geleden