Afbeelding

Leraar, weet je wel hoe belangrijk jij bent

zo 11 april 2021 Hardenberg

Op woensdag 14 april organiseert het lectoraat Goede Onderwijspraktijken van Hogeschool Viaa de online conferentie Wie ben je. Met verrassende bijdragen van Merlijn Twaalfhoven en Marcel van Herpen krijgen kijkers direct inspiratie voor in hun klas. Zij worden aan het denken gezet over vragen als “Wat is een goede leerkracht?” en “Hoe kan het dat ontwikkelen van jezelf ontstaat vanuit creativiteit en spel. En hoe ontlok je dat bij kinderen?”

Tijdens de conferentie presenteert het lectoraat ook de uitgave van het boek Wie ben je – wie wil je zijn als leerkracht. Een boek over persoonlijk meesterschap van leraren. Geschreven door Ingrid Paalman en Tonnis Bolks, beiden verbonden aan het lectoraat Goede Onderwijspraktijken. Leuk detail in samenwerking met Onderwijs maak je Samen kunnen leerkrachten naar aanleiding van het boek aan de slag met hun eigen ervaringen door middel van een app. Deze app is een soort professionele knapzak. Je verzamelt hierin alle inspiratie, voorbeelden en ideeën die jou verder kunnen helpen in je professionele ontwikkeling. Daarnaast verbindt de app je met anderen die net als jij bezig zijn met hun ontwikkeling en die van hun organisatie. Studenten aan de Pabo van Hogeschool Viaa gaan er binnenkort mee aan de slag.

Stem van de lerende

Het lectoraat Goede Onderwijspraktijken richt zich op de persoon en de professional van de leraar. Maar juist de connectie met de stem van de lerende, of dat nu de leerling of de leerkracht is, geeft daaraan richting. De online conferentie wordt daarom gepresenteerd door Daan Boven, leerling van het Carolus Clusius College in Zwolle en Bina Chirino, voorzitter van PerspectieF.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.viaa.nl/wiebenje

 

- einde persbericht –

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

- Sophine Lootens

- 06-14 39 40 21

s.lootens@viaa.nl

Wilt u meer lezen? Kijk dan op:

www.viaa.nl/wiebenje


In dit artikel trappen Merlijn Twaalfhoven en Marcel van Herpen alvast het onderwerp van de online conferentie af en gaan in op 5 stellingen.

https://www.viaa.nl/nieuws/wie-ben-je-sprekers-voor-conferentie-14-april-merlijn-twaalfhoven-en-marcel-van-herpen-stellen-zich-voor/


Bekijk hier alvast een sneakpeak van het boek Wie ben je, wie wil je zijn als leraar

https://www.viaa.nl/content/uploads/Wie-ben-je-Wie-wil-je-zijn-al-leraar.-Inkijkexemplaar.-Ingrid-Paalman-en-Tonnis-Bolks-Hogeschool-Viaa.pdf?download


 Meer weten over de app rondom persoonlijk meesterschap? Kijk dan hier

https://test.persoonlijkmeesterschapp.nl/


 Beeldmateriaal om te gebruiken

Over Hogeschool Viaa

Hogeschool Viaa is een kleine hogeschool in Zwolle met ruim 1800 studenten. Zij volgen allemaal een opleiding waarin werken met mensen centraal staat. Viaa biedt de volgende opleidingen (in voltijd en/of deeltijd) aan:

  • Pabo
  • Verpleegkunde
  • Social Work
  • Theologie
  • Godsdienstleraar
  • Master Interprofessioneel werken met Jeugd
  • Pedagogisch Professional Kind en Educatie (ad)
  • Praktijkondersteuner / Praktijkverpleegkundige



Viaabanner

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 10 uur geleden