Afbeelding

Kerstsprookje

wo 22 december 2021 even sToren

Die zag ik niet aankomen, Kerstmis gaat niet door. Die vervelende pandemie gooit opnieuw roet in het eten. En we hadden zo’n mooie traditie, Kerst vieren met de hele familie, 25 man sterk, al vanaf dat de kinderen klein waren. Kerstmis in Lockdown is niet leuk en voor iedereen anders. Ja, we versieren onze huizen, sommige blinken zelfs als kerstbomen met duizenden lichtjes. En zoals altijd halen we het lekkerste eten in huis, en voor de kleintjes kopen we prachtige nieuwe kleding. Online want wat moet je anders? Maar juist dat ene ding, het samenzijn, dat is onvervangbaar. Daardoor mis ik de mensen nog meer die er al niet meer zijn, denk ik terug aan de kerstdagen bij mijn ouders. Een gek soort weemoedige bewustwording door de omstandigheden vermoed ik.

Herinneringen zijn gekke dingen, ineens herinnerde ik me weer het zingen van kerstliedjes bij de kerststal samen met mijn vader en broertjes toen ik klein was. En ik herinner me de avonden dat Ali naar de nachtmis ging met onze dochters. Ik maakte dan midden in de nacht een broodmaaltijd, een mooie roomse traditie die ik van huis uit meegekregen had. Om het extra leuk te maken zorgde ik dat bij terugkomst het huis alleen nog verlicht was door tientallen kaarsjes. Dan haalde ik de jongste uit bed die subiet na een kwartiertje weer knikkebollend in slaap viel. Maar hij was er wel even bij, en daar gaat het om bij tradities. Net als die traditie dat de volgende dag de hele familie langkwam, met de kinderen, zo gezellig. Natuurlijk pakken ze ons Kerstmis niet af, het gaat gewoon door, ook dit jaar! We hopen gewoon op betere tijden.

Zalig kerstfeest allemaal!

Rudi Bults

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 16 uur geleden