Het team, met nummer 16 Chiel Mecklenfeld.
Het team, met nummer 16 Chiel Mecklenfeld.

Chiel neemt deel aan EK U18 volleybal

ma 17 januari 2022 Hardenberg

Chiel Mecklenfeld uit Schuinesloot, onderhand uitkomend voor volleybalvereniging Side-Out Heren 1 in Slagharen in de landelijke tweede divisie, heeft de selectie voor Jeugd Oranje met succes doorstaan. Op 4 januari reisde Chiel af naar Italië om samen met zijn teamgenoten en staf van Jeugd Oranje zich proberen te plaatsen voor het Europees Kampioenschap U18 volleybal. Hieronder het verhaal van Chiel en zijn ervaringen.

“Ons team bestaat uit twaalf jongens, de coach, de assistent coach, een video scout en een fysiotherapeut. We moesten dinsdag 4 januari om 5.00 uur ‘s ochtends op Schiphol zijn. Eerst vlogen we naar Milaan en daarna naar Napels, waarna we nog 2 uur met de bus moesten om bij ons hotel te komen. Toen we bij ons hotel aangekomen waren, gingen we direct door naar de eerste baltraining. Het was een mooie hal die helemaal aangekleed was voor dit toernooi.

Dinsdagavond hadden we onze eerste wedstrijd tegen Italië. Dat was wel bijzonder. Italië is hét volleyballand en om dan tegen een jeugdteam van dat land te mogen spelen is erg leuk. Ik realiseerde mij wel direct dat we ook tegen Italië prima kans maakten voor de winst als we ons eigen spel gewoon op orde zouden hebben. Het hele team was daarom erg enthousiast en we gingen met volle moed de wedstrijd in. In de eerste set kwamen we al snel op een voorsprong en hoewel Italië nog even dichtbij kwam, wonnen we de eerste set. De drie sets daarna liepen minder goed en we kwamen niet meer op ons eigen niveau.

De twee wedstrijden na Italië verliepen eigenlijk net zoals de laatste 3 sets tegen Italië. We kwamen niet op ons eigen niveau en verloren ze allebei met 3-0. Dit was erg frustrerend en de reden hiervan was lastig te vinden.

De dag voor onze laatste wedstrijd tegen Portugal wisten we dat de kans om door te mogen naar een volgend EK-kwalificatietoernooi erg klein was. We zouden de wedstrijd op zondag tegen Portugal met 3-0 en ruime setstanden moeten winnen. De avond voor deze wedstrijd hebben we een goed gesprek gehad binnen het team waarbij onze coach een motiverende speech hield. Hierdoor waren we er erg op gebrand om er alles voor te doen om onze laatste wedstrijd te winnen.

Dan de wedstrijd; we waren iets minder dan een uur onderweg en we stonden 0-2 achter. Het tweede EK-kwalificatietoernooi zat er niet meer in en de winst leek ver weg. Toch wisten we met twee spannende sets de stand op 2-2 te brengen en uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Het was erg fijn om het toernooi met winst af te sluiten, maar het uiteindelijke resultaat van het toernooi is erg treurig. Wel hebben we erg veel geleerd van het toernooi waar we de komende tijd mee bezig kunnen gaan.

In totaal waren we vijf hele dagen in Italië waarvan we vier dagen een wedstrijd hadden. Op de wedstrijddagen hadden we ‘s ochtends na het ontbijt vaak eerst een videoanalyse van de tegenstander. Dan analyseerden we het spel van de tegenstander, waardoor we goed wisten waar we tijdens de wedstrijd op zouden moeten letten. Hier werd dan ook een wedstrijdplan van gemaakt. Na de bespreking hadden we een uur waarbij we met onze fysio ons lijf activeerden. Daarna hadden we even rust tot de training. Elke wedstrijddag trainden we meestal een uur. Die trainingen zijn vaak redelijk ontspannend, omdat je nog genoeg energie over moet houden voor de wedstrijden. Na de training kon je je laten behandelen door de fysio en nog even slapen voor de wedstrijd. Na de wedstrijd hadden we het diner en een korte wedstrijdanalyse. Daarna kon je je weer laten behandelen door de fysio en dan snel slapen om weer fit op te staan voor de volgende dag. Tijdens de rust of vrije tijd is het erg gezellig met het team. We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden wat het toernooi extra leuk maakt.

Samenvattend was het een erg leuk en leerzaam toernooi met helaas een teleurstellend resultaat”, aldus Chiel Mecklenfeld.

Chiel heeft nummer 16.
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 7 uur geleden