Afbeelding

Subsidie voor HeuveltjesBosBad

vr 31 december 2021 Dedemsvaart

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg heeft afgelopen week besloten de Stichting HeuveltjesBosBad in Balkbrug een voorschot op de exploitatiesubsidie 2022 te verlenen van 155.000 euro, iets minder dan het door de stichting gevraagde bedrag van 161.000 euro.

De Stichting beheert het openbare openluchtzwembad in Balkbrug sinds 1968. Het bad is meermaals uitgeroepen tot mooiste openluchtzwembad van Nederland en trok tot 2020, het Coronajaar, rond de 60.000 bezoekers per jaar. De gemeentelijke subsidie is gerelateerd aan de loonkosten. De Stichting en de gemeente gaan ieder uit van een andere vorm van berekening. In het nieuwe jaar zal hierover een gesprek plaatsvinden. De gemeente laat weten dat de door haar berekende subsidie zo spoedig mogelijk in 2022 aan de Stichting wordt overgemaakt om de liquiditeitspositie van de Stichting te versterken. Mocht uiteindelijk blijken dat de subsidieaanvraag van de Stichting gerechtvaardigd is, dan heeft men nog recht op maximaal  6.000 euro.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 8 uur geleden