Afbeelding

Supermarkten verruimen openingstijden op zondag

vr 3 december 2021 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Hardenberg heeft besloten om de winkeltijden van supermarkten en voedingswinkels die voorzien in de primaire levensbehoefte tijdelijke te verruimen op zondag van 13.00-17.00 uur naar 10.00-17.00 uur

In april 2020 heeft het college besloten om de openingstijden van de supermarkten en winkels die voorzien in de primaire voedselvoorziening op zondag tijdelijk te verruimen. Dit betrof een maatregel om de verspreidingsrisico’s van Covid-19 door het winkelend publiek in het weekend te spreiden. Op 12 oktober 2021 is de verruiming van de winkeltijden op de zondag met een collegebesluit beëindigd. Ondanks de vaccinaties zijn de besmettingscijfers tegen de verwachting inmiddels weer hoog. De ziekenhuisopnames nemen in hoog tempo toe en een lockdown is met dit besmettingstempo en het aantal ziekenhuisopnames niet uit te sluiten. Daarnaast staan de feestdagen voor de deuren. Daarom heeft college besloten om de openingstijden tijdelijk weer te verruimen.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 12 uur geleden