Afbeelding

Vier werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

di 21 september 2021 Hardenberg

De Baalderborg Groep realiseert op verzoek van het team Werk en Inkomen van de gemeente Hardenberg vier plekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie levert hiermee opnieuw een bijdrage aan een meer inclusieve samenleving.

De vier werkplekken komen bij De Koppeling in Hardenberg. Op deze dagbestedingslocatie van de Baalderborg Groep verrichten cliënten werkzaamheden in de wasserij, de assemblage, het transport en drukkerij. Leerlingen van de praktijk- en voortgezet speciaal-onderwijsscholen lopen er stage.

Warm sociaal hart

Het team Werk en Inkomen van de gemeente Hardenberg vroeg - in de zoektocht naar werkgevers met een warm sociaal hart – om werk- en ontwikkelmogelijkheden te realiseren voor inwoners met een arbeidsbeperking. De Baalderborg Groep wilde graag aan dat verzoek voldoen en een voorbeeld zijn voor andere werkgevers in deze regio.
Inmiddels ligt er een samenwerkingsovereenkomst. Concreet zijn deze maand 2 personen gestart in het kader van het project ‘’Nieuw Beschut Werk.’’ Zij gaan bij de Koppeling, tegen betaling van een salaris, met intensieve begeleiding en in een aangepast tempo, aan de slag. Het gaat om schoolverlaters waarvan is vastgesteld dat zij naar loonwaarde kunnen werken, maar dat (nog) wel in een aangepaste, prikkelarme omgeving moeten doen.

Ontwikkeltraject


Daarnaast starten bij De Koppeling 2 personen met een ontwikkeltraject. Bij hen wordt de komende maanden gekeken of zij al over de benodigde competenties beschikken en wordt er arbeidsvermogen ontwikkeld. Vervolgens kunnen ook zij doorgroeien naar Nieuw Beschut Werk of een reguliere dagbestedingsplaats. Lukt het ontwikkelen van arbeidsvermogen niet, dan vraagt de gemeente bij het UWV een herbeoordeling met eventuele Wajong aan. Het gaat om mensen die doorgaans op een te hoog niveau voor dagbestedingsplekken functioneren, maar wel de nabijheid van een begeleider, aanpassing van de werkplek of minder druk aankunnen om hun taken goed te kunnen uitvoeren.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 14 uur geleden