Afbeelding
Gert Stegeman

Energie DGB zegt contracten op door hoge energieprijs

vr 8 oktober 2021 Hardenberg

Het Hardenbergse energiebedrijf DGB Energie wordt onderzocht door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar aanleiding van meldingen over het plotseling beëindigen van contracten met klanten.

Klanten hebben een brief ontvangen waarin wordt aangegeven dat de contracten worden opgezegd. DGB meldt op de website www.dgbenergie.nl het volgende: “Momenteel zijn de energieprijzen historisch hoog en zeer volatiel. De afgelopen weken zijn de energieprijzen in korte tijd meer dan verdubbeld en op dit moment is de prijsontwikkeling nog steeds zeer onzeker. Vanwege bovenstaande ontwikkelingen kunnen we u op dit moment geen verlengingsvoorstel aanbieden.

Echter willen wij de suggestie wegnemen dat de leveringszekerheid van energie voor u in gevaar komt. DGB Energie staat voor eerlijke energie en wij vinden dat wij als energiebedrijf een maatschappelijke zorgplicht hebben om klanten te waarschuwen voor onverwachts grote prijsstijgingen. In de brief van 29 september jongstleden hebben wij uw leveringsovereenkomst conform de voorwaarden opgezegd en u aangeraden op zoek te gaan naar een andere energieleverancier. Mogelijk kunt u bij een andere energieleverancier nog gebruik maken van een relatief lage aanbieding. Door uw energieprijzen vast te zetten, kunt u zich beschermen tegen mogelijk verdere prijsstijgingen”.

Afbeelding
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 6 uur geleden