Afbeelding

Grenswaarde geluid wordt overschreden

di 5 oktober 2021 Ommen

Op de hoeklocatie Brugstraat, Julianastraat, Vechtkade, ook wel de oude hema-locatie genoemd, is een bouwplan in ontwikkeling. Het gaat om de bouw van een complex met  22 woningen (waarvan zeven grondgebonden) en een commerciële ruimte aan de brugstraat. Er is een bestemmingsplan opgesteld. 

Uit het akoestisch onderzoek behorend bij het bestemmingsplan blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor geluid op de gevels van de nieuwe woningen wordt overschreden. De maximale grenswaarde wordt niet overschreden. Omdat de waarden beneden de maximaal toelaatbare grenswaarde is heeft het college van B en W besloten om een hogere grenswaarde vast te stellen omdat het niet mogelijk is om verder van de geluidsbronnen te bouwen wegens het gebrek aan ruimte. 

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 10 uur geleden