Afbeelding

Stuwepad wordt betonnen pad

di 7 september 2021 Ommen

Het college van B en W van de gemeente Ommen heeft besloten om het fietspad Stuwepad te Vilsteren op te waarderen. Hiervoor is de toestemming van de Gemeenteraad nodig voor een aanvullend krediet van 70.000 euro.

In 2021 heeft de gemeenteraad besloten om het fietspad Stuwepad te Vilsteren te verbreden om een veilige fietsverbinding tussen Vilsteren en de rivier de Vecht tot stand te brengen. Tijdens de voorbereiding is geconstateerd dat in de loop der jaren het fietspad steeds meer aangetast is door opdrukkende boomwortels. Deze boomwortels geven nu al het nodige discomfort en zullen naar verwachten relevante schade aan de weg en mogelijk fiets onveiligheid gaan veroorzaken. “Daarom wordt er nu gekozen voor een betonnen fietspad. We hebben als gemeente Ommen hier goede ervaring mee. Het is duurzamer en slijtvaster. Uit de werkvoorbereiding bleek ook als je het goed wilt doen dat een beton pad de oplossing is. Het gaat om de gehele lengte van het fietspad”, laat wethouder Bongers weten.

Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 38 minuten geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 1 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 2 uur geleden