Afbeelding

Fietstocht naar Rome voor Viitor

wo 3 april 2024 Hardenberg

Om geld in te zamelen voor de stichting Viitor zijn Cees Bramer en Jan Smelt dinsdag 2 april vanaf de Ontmoetingskerk in Vriezenveen vertrokken voor een fietstocht naar Rome. Het betreft een inzamelingsactie van de diaconie van de Ontmoetingskerk Vriezenveen en de Bron in Westerhaar. Zij hebben als goed doel de stichting Viitor gekozen. Stichting Viitor helpt arme gezinnen, kinderen met een beperking en straatkinderen in Roemenië door middel van verschillende projecten, zoals de fietstocht naar Rome. 

De fietsers worden in het eerste gedeelte van de tocht begeleid door enkele bestuursleden van de Stichting Viitor. Ook worden Cees Bramer en Jan Smelt warm gehouden door een gesponsord fiets jack van wielervereniging SWTC Vriezenveen. Cees en Jan zijn via polarsteps te volgen. Belangstellenden kunnen hen sponsoren per kilometer en of eenmalig bedrag doneren.

Cees Bramer is de man van de fietstochten en vroeg Jan Smelt in 2022 of hij mee wilde op de fiets naar Rome. 2023 kwam niet goed uit en daarom is het 2024 geworden. 

Op verkenning

Bij een verkennende fietstocht vooraf in december hadden Cees en Jan het erover of we misschien de tocht naar Rome aan een goed doel konden koppelen omdat dit een extra motivatie voor hen zou opleveren. Omdat de diaconie net gestart was met het actiejaar voor St. Viitor leek het goed daarbij aansluiting te zoeken. Het eerste weekend van maart hebben Cees en Jan een 3-daagse fietstocht gemaakt naar Groningen-Havelte-Vriezenveen om aan elkaar te wennen en te kijken of ze alles bij elkaar hebben voor de grote tocht. 

Tijdens de tocht naar Rome is het de bedoeling dat Cees en Jan elke dag circa 85 km fietsen, zodat ze na ongeveer 4 weken in Rome kunnen zijn. Ze fietsen de Reitsma route naar Rome, die gedetailleerd beschreven is en zoveel mogelijk autoluw en fietsvriendelijk blijkt te zijn. De route loopt globaal langs de lijn Nijmegen-Roermond-Koblenz-Heidelberg-Augsburg-Garmisch-Imst-Trento-Verona-Ravella-Assisi-Rome. Het duo hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden