Afbeelding

Veilige fietspaden rondom Engbertsdijksvenen stap dichterbij

ma 14 november 2022 Twenterand

Tijdens de begrotingsvergadering van 8 november diende de SGP een motie in over veilige fietspaden rondom Engbertsdijksvenen, die door de Raad werd aangenomen. De motie werd mede ingediend door het CDA, PVV en de PvdA/GL. 

Afgelopen jaar diende de SGP al een soortgelijke motie in, maar deze werd toen door de coalitie weggestemd. “Dat was een grote domper voor de werkgroep veilige fietspaden die al jarenlang vrijwillig en belangeloos met hun tomeloze inzet zich hardmaken voor de leefbaarheid en veiligheid in en buiten De Pollen en Bruinehaar. Nu de motie is aangenomen biedt dat weer kansen. Zeker omdat de provincie geld beschikbaar heeft om plannen mede te financieren. Ondanks de financiële positie van Twenterand blijft het nodig om ook te investeren in de gemeente. Stilstand is achteruitgang en investeringen zijn nodig om ook Twenterand in de toekomst leefbaar te houden. Anders praten we onszelf in een negatieve spiraal.” aldus Jan Jonker van de SGP. “We verwachten nu een positieve en actieve houding van de gemeente om samen met de provincie tot een realistisch investeringsvoorstel te komen om fietspaden te realiseren”. 

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 15 uur geleden