Afbeelding

Gemeente steunt plannen Tennisclub

do 21 april 2022 Twenterand

Eén van de doelen van de gemeente Twenterand is om 75% van de inwoners te laten sporten en bewegen. De Tennisclub Vriezenveen speelt daarbij een belangrijke rol. Mede om die reden hebben b&w, net als de Stichting Waarborgfonds voor de Sport (SWS), besloten een borgstelling aan de club te verlenen van 225.000 euro voor een lening bij de BNG bank van 450.000 euro voor het vervangen van 8 tennisbanen door 8 all weather banen, de aanleg van 2 padelbanen, renovatie van het clubgebouw en het vervangen van de traditionele verlichting door ledverlichting. 

Ook heeft het college ermee ingestemd dat er voor de uitvoering van alle plannen een hypotheek wordt gevestigd, waarbij de SWS samen met de gemeente het eerste recht van hypotheek verkrijgt. De totale kosten voor het renovatieplan worden geraamd op circa 643.000 euro.  Een belangrijk deel (450.000 euro) wordt gefinancierd via de lening bij de BNG bank en met subsidies. De club zelf brengt ongeveer 82.000 euro in. 

Groei zit er goed in

De Tennisclub Vriezenveen mag  zich verheugen in een groeiend aantal leden. De vereniging telde in 2019 nog 268 leden. Inmiddels zijn er bijna honderd nieuwe leden bijgekomen. De groei lijkt te maken te hebben met de corona pandemie omdat tennis één van de weinige sporten was, die tijdens de corona crisis nog actief beoefend kon worden. “Maar ook het beleid van de club is debet aan de groei”, meent het college. B&W verwacht met name ook dat de aanleg van padelbanen (een mix van tennis en squash) een nieuwe jongere doelgroep zal aanspreken, waardoor het ledental wellicht nog verder zal stijgen. 

Om het renovatie-/uitbreidingsplan van de Tennisclub uit te voeren moeten er nog wel de nodige formaliteiten plaatsvinden, zoals het recht van opstal en het vestigen van het hypothecair recht op de tennisbanen en het clubhuis. Daarvoor wordt een aparte overeenkomst tussen de club, gemeente en SWS opgesteld.

Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 2 uur geleden