Afbeelding

Zomer

wo 9 juni 2021 Politiek lokaal

Eindelijk begint het dan te zomeren! Na een koude en kille periode met lock-downs, oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames met zorgen en verdriet lijkt de zon weer te gaan schijnen. Schoorvoetend zoeken we vrienden, familie en terrassen weer op. Sommigen boeken zelfs al een vakantie in binnen- of buitenland of maken plannen voor de toekomst.

De scholen zijn weer open en de schoolexamens zijn voor sommigen al achter de rug en anderen zitten er nog middenin. Vanwege de coronacrisis hebben die leerlingen nu ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen.

Maar hoe zit dat dan bij de leerlingen die nog geen examen hoeven te doen? We denken dat er bij grote groepen kinderen een leerachterstand is ontstaan gedurende de corona-crisis. Een achterstand die je niet één-twee-drie inhaalt en waar je je leven lang last van kunt hebben. Zou het dan niet mooi zijn om van de nood een deugd te maken en zomerscholen op te starten zowel voor het basis- als het voortgezet onderwijs. Zomerscholen kunnen het aantal zittenblijvers terugdringen. Zittenblijven is voor leerlingen erg demotiverend en kan daardoor een ongunstige invloed hebben op de keuzen in het vervolgonderwijs. Tijdens de zomerschool krijgen leerlingen kans om de opgelopen achterstanden weg te werken, zodat ze toch kunnen overgaan naar het volgende leerjaar.

De Partij van de Arbeid wil dat de gemeente gaat samenwerken met de scholen om dit voor elkaar te krijgen. De regering heeft hiervoor een subsidieprogramma opengesteld waar de scholen gebruik van kunnen maken. Voorts kan de gemeente ondersteunen om ook een programma aan te bieden met bijvoorbeeld cultuur en sport.

Zodat ook deze kinderen plannen voor de toekomst kunnen maken waarin hun gedroomde baan ondanks corona toch binnen bereik blijft!

Rein Jonkhans

Fractievoorzitter Partij van de Arbeid

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 5 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg 23 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen 11 aug, 12:08
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg 11 aug, 11:53