Afbeelding

Geslaagde editie WijZ trekt de Wijk in De Strangen

wo 23 november 2022 Ommen

Op vrijdag 18 november stonden de sociaal werkers klaar voor de inwoners uit De Strangen tijdens het wijkfeest dat WijZ welzijn georganiseerd had. Er vond ontmoeting plaats met en tussen inwoners, de kinderen konden gezellig samen aan de slag met creatieve activiteiten en er werden wensen en ideeën opgehaald voor de buurt.

Zowel ’s middags als ’s avonds stond de warme chocolademelk klaar in de gezellig verlichte stand tegenover Wijkvereniging De Bree in De Strangen. Gezien de winterse temperaturen werd er extra genoten van een warm drankje. Ondanks het koude weer hield dit buurtbewoners niet tegen om langs te komen. Vooral de middag werd goed bezocht. De kinderen konden gezellig samen aan de slag met creatieve activiteiten als armbandjes maken en cupcakes versieren. Ondertussen vonden er gesprekken plaats over hoe De Strangen ervaren wordt, welke ideeën en wensen er nog zijn en waar inwoners zich hard voor zouden willen maken in de wijk. Ook kon er informatie worden opgehaald over het aanbod van WijZ welzijn, het Vrijwilligerspunt en ANWB Automaatje.

Best tevreden

In de gesprekken met de bezoekers van het wijkfeest werd duidelijk dat het grootste deel van de inwoners best tevreden is over de wijk. Eenmaal langer in gesprek kwamen er toch nog kleine wensen, ideeën en mogelijkheden naar voren voor de wijk. De ideeën gingen grofweg genomen over groenvoorziening, verkeer en de aankleding van de wijk.

WijZ gaat nu aan de slag met opbrengst van deze geslaagde dag. De ideeën zullen goed bekeken worden en er wordt onderzocht welke omgezet kunnen worden tot een bewonersinitiatief. Wordt vervolgd!

Dit wijkproject werd mede mogelijk gemaakt door Wijkvereniging De Strangen. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met WijZ welzijn via 0529-712500 of ommen@wijz.nu.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 6 uur geleden