De winnaars van heren gemengd dubbel en tevens toernooileider Koert Meertens met zijn partner Emiel Korteweg-Kroon.
De winnaars van heren gemengd dubbel en tevens toernooileider Koert Meertens met zijn partner Emiel Korteweg-Kroon. Saskia Stegeman

Tennisclub Ommen Clubkampioenschappen

ma 12 september 2022 Ommen

Tennisclub Ommen organiseerde onlangs de Clubkampioenschappen. Nadat die vorig jaar niet door konden gaan door corona, mocht er dit jaar wel weer gespeeld worden. De aanmeldingen stroomden niet gelijk binnen, waardoor er besloten werd om de wedstrijden in wat minder dagen te spelen. Voor een paar spelers die in twee onderdelen meededen werd het schema echter wel pittig.

Hoofd toernooicommissie tijdens de kampioenschappen, Koert Meertens, tevens winnaar van de heren dubbel en ook nog deelnemer bij de heren enkel was er daar één van. “Ja, het was pittig. De sfeer op de club was echter wel heel erg gezellig en dat zorgt ervoor dat je met plezier de baan op gaat. En het is ook gewoon leuk om tegen je eigen clubgenoten te spelen”.

Op de vrijdag werd er nog een verloting gehouden, en er werd nog iemand in het zonnetje gezet. Zwanet Rosema, één van de vaste gezichten tijdens alle toernooien stopt als toernooicommissielid. Een vaste waarde met meer dan tien jaar ervaring, ze gaat zeker gemist worden. 

De laatste wedstrijden werden op zaterdagavond gespeeld, met als slotstuk de heren enkel finale. Jules de Fretes won uiteindelijk en mag zich het komende jaar kampioen noemen van TCO. De andere kampioenen: Dames enkel, Paula Schuldink. Gemengd dubbel: Rina Uilen en Frans Heerink. Heren dubbel: Emiel Korteweg-Kroon, Koert Meertens. Dames dubbel: Annewies de Haan, Christien Marga Dunnewind-Talen. Heren enkel, Jules de Fretes. Voor volgend jaar hoopt de club weer meer leden te mogen verwelkomen en een vol kampioenschap te kunnen spelen.

Afbeelding
Toneelvereniging 'Roke' en 'Woar 'n wil is' samen aan het grimeren. Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Henk Ruiter & Francis Van Broekhuizen en Damn, Honey in de Gashouder Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Rob Stoker presenteert 'Olaf' Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
'OpStap' op zoek naar de kudde op de Lemelerberg Ommen 8 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim nemen drie punten mee uit Nijverdal Hardenberg Ingezonden 10 uur geleden