Afbeelding
G. Brokelman

Her-opening van Kunst onder de Wieken

vr 1 juli 2022 Ommen

Na enkele intensieve dagen om de expositie in te richten, is op vrijdag 1 juli de expositie ruimte in de molen de Konijnenbelt heropent. Burgemeester Vroomen gaf het starsein voor de wedergeboorte van Kunst onder de Wieken. De eerste expositie wordt ingevuld door Hetty Overwijk, keramiek, Johanna Schokkenbroek met abstract werk en Tonnie Spruijt, schilderijen; deze expositie loop tot 14 augustus. 

Het is een markante verschijning in het centrum van Ommen: de molen de Konijnenbelt. Deze oude oliemolen staat al weer geruime tijd bekend ook als expositieruimte onder de naam Kunst onder de Wieken. Het kunstenaarsgezelschap dat hier gedurende de zomermaanden vele jaren hier exposities organiseerde, heeft het stokje overgedragen aan de stichting Vechtdalkunsten. Vrijwilligers zijn de afgelopen weken bezig geweest om het interieur weer een fris uiterlijk te geven en de organisatie op te tuigen voor enkele exposities per jaar. Het bestuur van de stichting is erg blij met deze aanwinst. Een eigen expositie en ontmoetingsruimte is al geruime tijd een grote wens van deze actieve club kunstenaars. Het is de bedoeling om per seizoen een aantal wisselende exposities te houden. Deze ruimte zal vanaf nu ook de uitvalsbasis worden voor de andere activiteiten van Vechtdalkunsten, zoals het Ommer kunstweekend op 27 en 28 augustus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 11 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 11 uur geleden