Afbeelding

Hardenberg zoekt plekken voor opvanglocaties Oekraïense ontheemden

di 6 juni 2023 Hardenberg

Het aantal Oekraïners dat naar Nederland komt neemt nog steeds toe. Elke gemeente in Nederland moet voor extra opvangplekken zorgen. In de gemeente Hardenberg moeten er meer dan 400 plekken voor Oekraïense ontheemden bijkomen. 

Daarom vraagt de gemeente Hardenberg inwoners mee te denken over plekken waar grotere opvanglocaties voor 100 tot 150 mensen mogelijk zijn. Het gaat bijvoorbeeld om een leegstaand gebouw of een braakliggend terrein. Nutsvoorzieningen moeten aanwezig zijn. Ook moet de plek op redelijke loop- of fietsafstand liggen van voorzieningen. Hebt u of weet u een geschikte plek? Meld dit dan via het formulier op www.hardenberg.nl/oekraine. Of bel naar 14 0523.De gemeente gaat in gesprek met de buurt. Wanneer een plek geschikt is, gaan ze met de buurt, het dorpen plaatselijk belang in gesprek om samen vorm en inhoud te geven aan de opvang locatie.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 8 uur geleden