Afbeelding

Empire viert jubileum

di 31 januari 2023 Hardenberg

De Dedemsvaartse coverband Empire bestaat 10 jaar.  Op zaterdag 4 februari 2023 viert de band dit met een jubileumavond in de inmiddels uitverkochte sporthal de Citadel in Dedemsvaart.

“We spelen het hele jaar door in overvolle feesttenten, maar dit is wel even andere koek”, vertelt zanger en mede-oprichter van de band Vincent Roelofs. “We hebben 1.050 tickets verkocht. Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren. Dat uiteindelijk zoveel mensen speciaal voor ons een kaartje hebben gekocht maakt ons ontzettend trots.”

Oost-West Empire Fest


De naam van het evenement is een knipoog naar thuiskomen. Want dat doet de band na een overvol seizoen vol met succesvolle shows. Empire speelt van Amsterdam tot Brabant en van de Achterhoek tot in het hoge noorden. Drummer Tom Roelofs: “Maar dit optreden is echt een homecoming show. We spelen door het hele land. Dan is het super om thuis te komen in een uitverkochte sporthal.”

Groot winterfeest met oude bekenden


De voorbereiding voor het winterfeest startte al afgelopen zomer. Een enorm podium in een sporthal was het doel. “Maar ook daar moet van alles geregeld worden”, vertelt Tom. “Van het indienen van een complete vergunning tot het regelen van toiletten. En natuurlijk het belangrijkste: de drankvoorziening”, vult broer Vincent aan.

De band bestaat al 10 jaar en is gestart als zevenkoppige band met een zangeres. Vandaag de dag staan 5 mannen op het podium de pannen van het dak te spelen. “Toch zou het zomaar kunnen dat er meer bandleden van het eerste uur aanwezig zullen zijn op 4 februari”, verklapt Vincent.

300 tickets in 28 minuten

De eerste Early Bird tickets gingen op 1 december in de verkoop. “We wilden het vieren met onze fans, maar het is een beetje uit de hand gelopen”, aldus zanger en gitarist Bart van Zijl. “Een dag voor de start van de Early Bird verkoop zaten we nog te overleggen: zullen we de Early Bird verkoop twee weken aanhouden? Of toch drie? En is het nog nodig om een maximum aan te houden? Binnen 28 minuten waren de uiteindelijk 300 Early Bird tickets weg. Dan val je echt wel even van je stoel”.

Uiteindelijk zijn er 1.050 kaarten verkocht en daarmee is de maximale capaciteit van de sporthal bereikt.

Voorprogramma en aanvangstijd

Het voorprogramma wordt verzorgd door Dokter & De Heer: een live pianobar ervaring. Allround feest-DJ Douwe brengt de bezoekers in hogere sferen totdat Empire zelf aftrapt. “De show wordt nog een grote verrassing. We pakken echt uit met een enorm podium en special effects. Het wordt echt een beleving”, vertelt Bart. “We kijken er enorm naar uit!”.

Evenement informatie

De deuren van Oost-West Empire Fest gaan op zaterdag 4 februari open vanaf 20.00 uur. Het winterfeest duurt tot 01.00 uur. Tickets zijn alleen nog verkrijgbaar via TicketSwap op basis van beschikbaarheid.

Afbeelding
Forse schade na mislukte inhaalmanoeuvre op N341 tussen Sibculo en Kloosterhaar Hardenberg 10 minuten geleden
Afbeelding
Hardenberg zet in op energiebesparing, duurzame energie en energieinnovatie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Historische Vereniging Hardenberg krijgt vaste, eigen plek Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Bestuurders Vechtstromen bespreken verkiezingsuitslag Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Kappers genomineerd voor Coiffure Award 2023 Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Gemeentemagazine in voorbereiding Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
Kuier'n & klets'n in Kloosterhaar Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Mooie Koningsdag, maar zonder optocht Ommen 7 uur geleden