Afbeelding

Hulp voor Oekraïne

vr 9 december 2022 Hardenberg

Wegens een spontane landelijke inzameling voor Oekraïne kwam Maus Westerbaan van Lionsclub Vechtdal in contact met een ondernemer in Noord Holland, die zijn restvoorraad nieuwe schoenen, thermosokken heeft geschonken aan Lions Nederland. Een restant van ongeveer 400 paar zomerschoenen zijn door Maus in goed overleg geschonken aan de Kledingbank Hardenberg, die hier zeer blij mee waren.

Maus verzorgt dit weekend een transport met 28 nieuwe generatoren, 750 sets thermokleding, 200 paar thermosokken en 60 powerbanks en 100 paar winterschoenen naar een opslagloods in Przemsyl bij de Oekraïense grens. De Lions uit Oekraïne zorgen voor het transport en verdeling in hun land, bij voorkeur naar de oostelijke regio waar de nood erg hoog is. Ze zitten daar zonder elektriciteit, stromend water en verwarming. De generatoren zijn nagenoeg uitverkocht in Europa. Dankzij een zakelijk contact hebben we er nog 28 kunnen kopen. Een vervolg transport staat voor medio januari gepland

Afbeelding
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 38 minuten geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 3 uur geleden