Afbeelding

Horeca in eigen beheer pakt goed uit voor Voorveghter

vr 9 december 2022 Hardenberg

De proef met het in eigen beheer nemen van de horeca in theater De Voorveghter heeft vooral goede ervaringen opgeleverd. Zo leert een tussentijdse evaluatie.

In juni 2021 besloten B&W van Hardenberg dat De Voorveghter in het kader van een twee jaar durende pilot de horeca in het theater in eigen beheer zou nemen. Na afloop van het seizoen 2021-2022 is een tussentijdse evaluatie gehouden en daaruit blijkt dat het effect vooral positief is. Zo blijkt het theater de exploitatie vanaf het begin goed op orde te hebben en heeft de intensivering van de samenwerking met Bioscoop Hardenberg een duidelijke meerwaarde. Ook is de kwaliteit van de horeca beduidend verbeterd in uitstraling, product en serviceniveau en is de maatschappelijke rol binnen de gemeenschap van Hardenberg versterkt door een succesvolle samenwerking met onder meer non-profitorganisaties en lokale (horeca)ondernemers.

Op financiële gebied levert de pilot nog geen duidelijk beeld op. Een analyse maken is eigenlijk niet goed te doen omdat er vanwege de lockdowns in verband met corona geen normale bedrijfsvoering mogelijk was. De capaciteit in de zalen was beperkt waardoor er gedurende periodes geen of slechts beperkte horecaomzet was. Over de periode september tot en met december 2022 wordt daarom nog een aparte analyse gemaakt van de gerealiseerde omzet onder ‘normale’ omstandigheden.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 4 uur geleden