Afbeelding

Raadslid Erik Volkers sluit zich aan bij Piet-Cees van der Wel

di 16 augustus 2022 Hardenberg

Raadslid Erik Volkers verlaat het CDA om zich aan te sluiten bij (nu nog) eenmansfractie Piet-Cees van der Wel. De gang van zaken rond het uitlekken van de interne memo, en met name het uitblijven van een onderzoek daarnaar, vormen daarvoor de belangrijkste reden. Zo laat Volkers weten in een persverklaring:

“Soms komen er dingen op je pad die je in eerste instantie zelf niet zou hebben opgezocht, maar bij nader inzien toch goed bij je blijken te passen. Zo kwam ik in aanraking met ‘de politiek’ dankzij het aanstekelijke enthousiasme van met name Piet-Cees van der Wel. Een introductie bij CDA Hardenberg volgde snel en de sfeer, maar vooral ook de mensen, spraken mij als mensen-mens gelijk aan. Een mooie club met ruimte voor ieders mening en respect over en weer. Na een goed verlopen campagne met een overtuigende overwinning als gevolg begon ik vol enthousiasme aan mijn nieuwe avontuur.

Het uitlekken van de interne memo van Piet-Cees wierp echter een donkere schaduw over de feestvreugde. Niet zozeer de inhoud, maar vooral de manier waarop dit heeft kunnen gebeuren geeft veel onrust en ruis. Hoewel ik het moeilijk te geloven vind dat mijn medefractieleden, die ik stuk voor stuk als mens waardeer, iemand als Piet-Cees die zich zo immens ingezet heeft voor het belang van de club moedwillig willen beschadigen, blijft echter het gevoel van onzekerheid en onveiligheid. Door het uitblijven van het door het bestuur groots en stellig aangekondigd onderzoek zal hier nooit duidelijkheid over komen. Het verloop van dit gehele proces is voor mij uiteindelijk onverteerbaar.

Na een lange periode van intensief af- en overwegen, waartoe ik bewust ook de zomervakantie heb gebruikt, ben ik dan ook tot de conclusie gekomen dat ik mij ga aansluiten bij de nieuw op te richten fractie van Piet-Cees. Een voor mij ongelooflijk ingewikkeld en lastig besluit daar ik mijn mede fractieleden van het CDA allen een warm hart toedraag. Tegelijk geef ik hiermee wel gehoor aan het meest gehoorde advies wat mij bij aanvang van deze raadsperiode is meegegeven: ‘blijf dicht bij jezelf’.

Naar aanleiding van bovenstaande heb ik onlangs dan ook contact gezocht met Piet-Cees en mocht een positieve reactie van hem tegemoet zien. Ik zie er naar uit om vanuit mijn eigen normen en waarden, samen met Piet-Cees, een waardevolle bijdrage te mogen leveren in de gemeenteraad aan onze meest fraaie leefomgeving. Dit in positieve samenwerking met CDA Hardenberg en de overige politieke partijen”.

!
Afbeelding
‘Jarige’ school sluit bestaan af met reünie Hardenberg 6 minuten geleden
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 27 minuten geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 33 minuten geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 35 minuten geleden
Afbeelding
‘Ik en mijn Droom’ in De Vlierlanden Hardenberg 37 minuten geleden
Afbeelding
Elvisdienst Coevorden 42 minuten geleden
Afbeelding
KBO-PCOB middag Hardenberg 59 minuten geleden
Afbeelding
jubileumconcert Dedemsvaart 1 uur geleden