Afbeelding

‘Jubileumactie’ voor kinderafdeling

wo 3 augustus 2022 Hardenberg

Voor je plezier op de kinderafdeling van een ziekenhuis verblijven doet natuurlijk geen kind, maar voor jonge patiëntjes van het Saxenburgh Medisch Centrum (SMC) in Hardenberg wordt een verblijf op de kinderafdeling binnenkort een stuk leuker. Kirsi Vredenborg uit Westerhaar houdt de hele maand augustus een actie op haar social mediakanalen, om aandacht te vragen voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven en om geld in te zamelen om leuke spellen en spullen te kunnen doneren aan de kinderafdeling van het ziekenhuis in Hardenberg.

Kirsi (27) weet uit eigen ervaring wat het betekent om op de kinderafdeling van een ziekhuis terecht te komen. “Toen ik twee jaar oud was, werd bij mij diabetes vastgesteld. Zelf ben ik dus heel vaak op de kinderafdeling van het toenmalige Röpcke Zweers Ziekenhuis geweest. Dit jaar heb ik 25 jaar diabetes. Dat vond ik een leuke aanleiding om iets terug te doen”. 25 jaar lang een ziekte hebben is niet iets dat veel mensen geneigd zijn als een jubileum te vieren. “Nee, dat klopt, maar soms kun je iets positiefs halen uit iets negatiefs en die gedachte zette mij ertoe aan om iets leuks te doen voor deze kinderafdeling”.

Cup cakes en bordspellen

‘Iets leuks’ is een inzamelingsactie geworden. De hele maand augustus haalt Kirsi geld op via doneeractie.nl (zoek op Kirsi Vredenborg). De bedoeling is om voldoende geld in te zamelen om leuke spellen en spullen te kunnen kopen voor de kinderafdeling. “Ik ben zelf heel actief in het maken van cupcakes en dat deel ik graag op mijn Instagram cake_a_la_kirsi. Op games_with_kirsi, ook op Instagram, bespreek ik allerlei bordspellen, ik houd van spellen spelen. Daardoor kan ik heerlijk tot rust komen, wat belangrijk is bij chronisch ziek zijn. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om te ontspannen, en dat gun ik de kinderen die in het ziekenhuis verblijven ook. Dat ze zich even kunnen terugtrekken en niet de hele tijd bezig zijn met hun ziekte”.

Spellen en spullen doneren

Als de actie succesvol verloopt levert dat voldoende geld op om een aantal mooie spellen en spullen te kunnen doneren aan de kinderafdeling. “Uiteraard heb ik vooraf contact opgenomen met de kinderafdeling van het ziekenhuis in Hardenberg. Ook om te vragen waar ze het meeste behoefte aan hebben. Het leuke was dat ik daarbij weer in contact kwam met de therapeute die ik nog kende van de tijd dat ik daar als patiënt was. Als ik iets wil betekenen voor de kinderafdeling, kan ik het beste van de opbrengst zelf spellen en speelgoed kopen en dat aan de afdeling doneren. Er is met name behoefte aan troostcadeautjes zoals knuffels, babyspeelgoed als rammelaars en stapelringen en aan spellen, puzzels en stripalbums”.

Doneer en steun de kinderafdeling

“Hopelijk levert de actie een mooie opbrengst op, zodat ik na afloop een mooi pakket met speelgoed aan de kinderafdeling kan aanbieden”, aldus Kirsi. Wil je Kirsi en de kinderafdeling van het Saxenburgh Medisch Centrum steunen, zodat kinderen hier een nog net even fijner verblijf kan worden geboden? Dat kan door te doneren via doneeractie.nl.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 9 uur geleden