Afbeelding

Dien uw ideeën voor een leefbare omgeving in en win een prijs

do 26 mei 2022 Hardenberg

Inwoners en ondernemers van Noord Overijssel, regio’s Vechtdal, Weerribben Wieden en IJsseldelta, kunnen ideeën aandragen om de leefbaarheid van deze regio’s te versterken. Hoe houden we het gebied een fijne plek om te wonen, te ondernemen en te beleven? MarketingOost publiceert van 16 mei tot 20 juni een enquête, er volgen bijeenkomsten en gesprekken. De stem van inwoners en ondernemers is heel belangrijk, om de nieuwe Lokale Ontwikkel Strategie (LOS) van 2023-2027 te ontwikkelen.

Door de ingevulde vragenlijst krijgen we inzicht in de kansen en uitdagingen in het gebied. Er komen grote maatschappelijke en economische opgaves aan. Daarom is het belangrijk om met de samenleving een toekomstvisie voor ons gebied te maken. Door als Leader coördinator, Lokale Actiegroep (LAG) en partners samen te werken, maken we gebruik van veel kennis en een groot netwerk. De enquête is samen met MarketingOost opgesteld. Help mee door het invullen van de vragenlijst, dat is van groot belang voor de toekomst van onze regio’s. Bovendien kunt u er onder andere een weekendje weg mee winnen. De enquête is in te vullen op: www.leadernoordoverijssel.nl.

Wat zouden inwoners doen in hun omgeving met 50.000 euro?

Inwoners en ondernemers krijgen een grote rol in de nieuwe Lokale Ontwikkel Strategie (LOS). Op welke thema’s zou als eerste moeten worden ingezet? Vrijetijdseconomie, natuur en biodiversiteit, streekproducten en water, onderwijs of maatschappelijke initiatieven? Welke hulp en financiering zijn nodig om ideeën te laten slagen? Met de antwoorden op deze vragen, ontstaat er een goed beeld van de kansen en uitdagingen voor ontwikkeling van de toekomst en de leefbaarheid van Noord Overijssel.

Doe mee en win

De vragenlijst is bedoeld voor iedereen; inwoners, ondernemers op het platteland, dorpsraden, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Het gaat om ideeën die bijdragen aan de ontwikkeling van de leefbaarheid, vrijetijdseconomie en duurzaamheid in Noord Overijssel. Door mee te doen aan de enquête maken deelnemers kans op een leuke prijs voor twee personen: Een midweek of weekendje weg in de bijzondere accommodatie ‘Boslodge of Anthropod’ bij camping ‘t Rheezerwold in Hardenberg; een dinerbon van 50 euro bij Brasserie de Boerderij in het Reestdal; Ontdek Staphorst tijdens een dagdeel e-broezen. Ook tijdens de bijeenkomsten worden mooie prijzen weg gegeven.

Lokale aanpak van 2023-2027

In Noord Overijssel zijn de afgelopen jaren projecten uitgevoerd die de leefbaarheid verbeteren. Deze projecten hebben een subsidie van LEADER gekregen. LEADER is een Europees subsidieprogramma om de leefbaarheid op het platteland te ontwikkelen en versterken. Meer informatie hierover vindt u op www.leadernoordoverijssel.nl.

Afbeelding
Zomerbingo Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Gedicht Aaltje Kraak voor Historische Vereniging Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Dion Thriathlon een groot succes Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Automobilist tikt fietsster met spiegel aan in groepje fietsers bij Gramsbergen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Sallandruiters vieren jubileum Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie “rondom de Reest” Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Oud legermateriaal doet Ommen aan Video 16 uur geleden
Afbeelding
Priet Proat Bas Kamst Hardenberg 21 uur geleden