Afbeelding

Familie Hakkers wint kookworkshop met culinair expert Nadia Zerouali

wo 25 mei 2022 Hardenberg

De familie Hakkers uit de wijk Marslanden in Hardenberg heeft als eén van de winnaars van een quiz als onderdeel van de ‘Hoe ‘t zit met eitwit’ challenge van de Provincie Overijssel, met culinair expert Nadia Zerouali (BinnensteBuiten) een maaltijd gemaakt tijdens een speciale kookworkshop. 

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen draait het menu tijdens de workshops om eiwitten. In welke producten zitten deze voedingsstoffen en waar hebben we ze voor nodig? Dat wordt uitgelegd in de provinciale campagne met Irene Prinsen-Bruins als voedingsexpert (Erf1). Nadia varieert daarin met de familie Hakkers op een verrassende manier allerlei eiwitrijke producten. De inkoop, workshop en bereiding zijn terug te zien op: www.overijssel.nl/agrofood. De ingrediënten voor de kookworkshop zijn streekproducten van De Ydenhoeve in Collendoorn. Want lekkere en gezonde producten met veel eiwitten zijn vaak lokaal prima beschikbaar.

De challenge

De ‘Hoe ‘t zit met eiwit’ challenge van de provincie Overijssel richt zich op jonge gezinnen omdat juist voor kinderen eiwitten belangrijk zijn om sterk en gezond te blijven. Eiwitten zitten in zuivel en vlees, maar ook in plantaardige producten zoals boontjes, granen, noten en pindakaas. Veel van deze producten komen ook nog eens van Overijsselse bodem; eten met weinig kilometers en duurzaam dus. Ook vier andere Overijsselse gezinnen hadden een ‘Hoe ’t zit met eiwit’ kookworkshop met Nadia. Els Musters en haar dochters uit Enschede, de familie Douma uit Zwolle, de Almelose familie Krijgsman en uit Deventer de familie Van Aalderen. De vijf gezinnen zijn de winnaars van de ‘Hoe ’t zit met Eiwit’ quiz met als prijs de kookworkshop met Nadia Zerouali. Alle gezinnen die aan de quiz hebben meegedaan krijgen ook het exclusieve ‘Hoe ’t zit met Eiwit’- kookboek thuis opgestuurd met onder andere de unieke recepten van de workshops.

Bewustzijn over eten

‘Hoe ‘t zit met Eiwit’ is de derde challenge die de provincie onder de naam Mijn Beste Bordje organiseert. Mijn Beste Bordje: Hoe het zit met eiwit - Provincie Overijssel Vorig jaar was er de challenge voor VMBO leerlingen over voedselverspilling en begin 2022 de challenge voor studenten over gerechten van streekproducten. Met de Mijn Beste Bordje campagne wil de provincie het bewustzijn over de herkomst en samenstelling van ons voedsel vergroten. Met de keuze voor ons eten hebben we een grote invloed op ons landschap, onze leefomgeving en de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Zo is bijvoorbeeld het eten van lokaal geproduceerd voedsel vaak duurzamer. Bijvoorbeeld door de kortere transportlijnen. Daarnaast houdt de boer die voor de lokale markt produceert, meer geld over om te investeren in duurzame manieren van landbouw en ontstaat zo een mooier landschap met meer biodiversiteit. Daarom zet de provincie Overijssel zich in voor kortere ketens tussen producent en consument en tegen verspilling van voedsel dat over blijft.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 4 uur geleden