Afbeelding

Ondernemersgroep Schuinesloot enthousiast van start

wo 13 april 2022 Hardenberg

Op initiatief van Gerrit Rieks en Henry Somsen werd er op donderdag 7 april een bijeenkomst voor ondernemers uit Schuinesloot en De Belte georganiseerd in Ons Trefpunt. Uit deze oriënterende avond moest naar voren komen of er belangstelling was voor zo’n groep.

Even voor aanvangstijd zat het tweetal in hoopvolle afwachting. En het wachten werd beloond met een gestage toeloop van belangstellenden. Uiteindelijk kon de avond geopend worden met circa dertig ondernemers. Toch een bijzondere opkomst voor een dorp van 980 inwoners waar overigens een bijzonder hoog aantal van 231 inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan. Gerrit en Henry hadden al eerder vanuit de werkgroep Toekomstvisie Schuinesloot/De Belte het idee gehad een bijeenkomst te organiseren toen corona roet in het eten strooide.

Nu was deze inspirerende avond toch een feit en er werden meteen spijkers met koppen geslagen. De club die nu SDB-Ondernemers heet (SDB=Schuinesloot De Belte) zal voortgezet worden. Met ieder kwartaal een bijeenkomst bestaande uit twee bedrijfsbezoekjes met afsluiting in Ons Trefpunt. Daar is dan een kort officieel gedeelte, gevolgd door gezellig napraten. De club heeft geen bestuur, geen financiële of andere verplichtingen en werkt met dagvoorzitters. Het te bezoeken bedrijf regelt alles op eigen locatie en de drankjes bij Ons Trefpunt zijn voor eigen rekening. Zo wordt de drempel laag gehouden. Alle ondernemers/KVK-houders uit Schuinesloot en De Belte zijn welkom. Het doel is om te verbinden. Zo kunnen ondernemersvraagstukken met elkaar besproken worden of problemen samen opgelost worden. Bij uitwisseling van contactgegevens worden de bedrijven op de hoogte gehouden van eventuele ontwikkelingen of bijeenkomsten.

Tweede bijeenkomst

SDB-ondernemers bestaat uit ondernemers van verschillende pluimage. Van bouwbedrijf tot massagepraktijk en van staalbouw tot groepsaccommodatie. De tweede bijeenkomst is gepland op donderdag 2 juni. Dan wordt om 19.00 uur een bezoekje gebracht aan TV Coach, het videoproductiebedrijf aan de Herenstraat 1 in Slagharen met eigenaar Claudia Wehnes uit Schuinesloot. Gevolgd om 19.45 uur door een bezoek aan Nieuwland Machines van Johan Nieuwland aan de Schuineslootweg 60, handel en verhuur van heftrucks. Om 20.30 uur is er een kort officieel gedeelte in Ons Trefpunt gevolgd door tijd om na te praten. Alle ondernemers zijn welkom, ook als je de eerste avond gemist hebt.

Meer informatie vindt u op Schuinesloot.info onder het kopje ondernemers. Hier kunnen ondernemers ook een vermelding of een advertentie plaatsen.

Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 2 uur geleden