Afbeelding

Tijdreis van het oerrund wint Stimuleringsprijs

do 31 maart 2022 Hardenberg

De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal wint de Stimuleringsprijs van het najaar 2021. Platform Gastvrij Hardenberg reikt elk jaar deze prijs uit aan initiatieven die de vrijetijdseconomie in de gemeente verder kunnen versterken. De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal ontvangt een cheque ter waarde van 3.450 euro om het plan uit te voeren.

De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal is een fietsroute van zestig à zeventig kilometer. Het idee voor deze route ontstond doordat er bij De Rheezermaten in Hardenberg een oeros-schedel van 8.000 jaar oud werd gevonden. De fietsroute laat je door de tijd reizen; van jagers en verzamelaars tot de huidige natuurinclusieve landbouw, van het oerrund tot het oer-Hollandse brandrode rund. De bedenkers van het project zijn Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Staatsbosbeheer en Erve Vechtdal.

De jury koos voor dit project vanwege de inhoudelijke tijdreis met verbinding tussen educatielocaties, de verschillende horecalocaties en mogelijk vele andere samenwerkingspartners. Een uniek gemeentegrensoverschrijdend belevingsconcept. Daarbij heeft het project de mogelijkheid om het aantal arrangementen te laten groeien breder in de gemeente en regio. Wel wordt er aandacht gevraagd om het concept ook als autoroute aan te bieden. Dit is wenselijk voor de seizoenverlenging waar het Platform Gastvrij Hardenberg onderzoek naar doet.

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs is bedoeld om initiatieven en ideeën uit te voeren, die bijdragen aan een sterke vrijetijdseconomie. Platform Gastvrij Hardenberg heeft de Stimuleringsregeling voor het voorjaar weer opengesteld. Nieuwe initiatieven en ideeën kunnen tot en met 6 juni aangedragen worden op www.hardenberg.nl/stimuleringsprijs.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 13 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 13 uur geleden