Afbeelding

Tijdreis van het oerrund wint Stimuleringsprijs

do 31 maart 2022 Hardenberg

De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal wint de Stimuleringsprijs van het najaar 2021. Platform Gastvrij Hardenberg reikt elk jaar deze prijs uit aan initiatieven die de vrijetijdseconomie in de gemeente verder kunnen versterken. De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal ontvangt een cheque ter waarde van 3.450 euro om het plan uit te voeren.

De Tijdreis van het oerrund in het Vechtdal is een fietsroute van zestig à zeventig kilometer. Het idee voor deze route ontstond doordat er bij De Rheezermaten in Hardenberg een oeros-schedel van 8.000 jaar oud werd gevonden. De fietsroute laat je door de tijd reizen; van jagers en verzamelaars tot de huidige natuurinclusieve landbouw, van het oerrund tot het oer-Hollandse brandrode rund. De bedenkers van het project zijn Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Staatsbosbeheer en Erve Vechtdal.

De jury koos voor dit project vanwege de inhoudelijke tijdreis met verbinding tussen educatielocaties, de verschillende horecalocaties en mogelijk vele andere samenwerkingspartners. Een uniek gemeentegrensoverschrijdend belevingsconcept. Daarbij heeft het project de mogelijkheid om het aantal arrangementen te laten groeien breder in de gemeente en regio. Wel wordt er aandacht gevraagd om het concept ook als autoroute aan te bieden. Dit is wenselijk voor de seizoenverlenging waar het Platform Gastvrij Hardenberg onderzoek naar doet.

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs is bedoeld om initiatieven en ideeën uit te voeren, die bijdragen aan een sterke vrijetijdseconomie. Platform Gastvrij Hardenberg heeft de Stimuleringsregeling voor het voorjaar weer opengesteld. Nieuwe initiatieven en ideeën kunnen tot en met 6 juni aangedragen worden op www.hardenberg.nl/stimuleringsprijs.

Afbeelding
Publiek geniet van ‘La douce France’ Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie in Meestershuus Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Korting op OV-jaarabonnementen Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Uitslag Bridgen Dedemsvaart 4 uur geleden
Afbeelding
Kiek hier eens Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Henk en Ali zestig jaar bij elkaar Hardenberg 22 uur geleden
Afbeelding
Ommer Bissingh Internationale Dag Ommen gisteren
Afbeelding
Escaperoom in Gramsbergen Hardenberg gisteren