Afbeelding

“VAKK is een plek voor iedereen”

zo 26 december 2021 Hardenberg

“Dat muziek en theater zo’n verbindende rol in een samenleving kunnen spelen, had ik nog niet eerder meegemaakt”, vertelt Gert-Jan Ahles die ruim 5 jaar als inwoner van Dedemsvaart en sinds enkele jaren als voorzitter van Muziektheater VAKK, op de rand van een nieuw jaar, terugkijkt op het bruisende culturele aanbod in de gemeente Hardenberg. 

De bijna semiprofessionele musicalvereniging uit Dedemsvaart brengt ieder jaar een tweetal prachtige musicalproducties met zowel jeugd als volwassenen. “Het is zo mooi om te zien dat onze vereniging een plek is voor iedereen. Leden voelen de gezelligheid en aandacht voor elkaar, maar ook de ruimte en veiligheid om zichzelf te zijn. Samen je creativiteit ontwikkelen, zingen, jezelf leren verplaatsen in een rol en uiten in dans zijn elementen, die we met elkaar stevig omarmen en vooral koesteren”. 

Mooie hobby

“Zelfs in lastiger tijden zoals de afgelopen bijna 2 jaar tijdens de coronapandemie, merk ik dat de club niet uit elkaar valt. Schaarse momenten waarin we naast online wél echt samen konden zijn, grepen we met beide handen aan. Het voelde dan snel weer als vanouds. We werken met een groep mooie mensen, die hard aan het werk worden gezet in hun vrije tijd. Maar dat willen ze zelf”, meent Ahles. Naast voorzitter is hij verantwoordelijk voor alle kostuums. “Een pittige klus maar met een fantastisch gevoel wanneer ik de cast uiteindelijk in het eindresultaat op het toneel zie staan. Hobby noemen ze dat”. 

‘All Shook Up’

“Maar dat geldt ook voor grote groep vrijwilligers die ons decor bouwt. De handige ouders van (oud-) spelers die vele avonden zagen, schroeven en schilderen. Hoeveel uren daar wel niet in gaan zitten … We zijn dan ook met recht allemaal trots wanneer we dat dubbel en dwars verdiende applaus ophalen bij ons publiek. We hopen dat volgend jaar ook weer te doen met de nieuwe musical ‘All Shook Up’, een vrolijke jukebox musical met songs van Elvis Presley, zoals Heartbreak Hotel en Jailhouse Rock. Een musical, waarin het verhaal wordt verteld van de macho Chad, die met motorpech strandt in een plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo rustige plaatsje door hem binnen 24 uur compleet op zijn kop gezet. We hebben er ontzettend veel zin in om ermee aan de slag te gaan en er een succes van te maken. Met elkaar maken we theaterkunst en dragen we bij aan het grote aanbod van mooie dingen in de regio. We willen verrassen en verbinden, maar vooral samen plezier hebben. Dat is het belangrijkste”.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 16 uur geleden