Afbeelding

Coevorden bekent kleur tijdens Regenboogweek

vr 7 oktober 2022 Coevorden

Van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober worden in Coevorden diverse activiteiten gehouden in het kader van de Regenboogweek. De Regenboogweek start zaterdag met een optreden van Tjerk Ridder.

Het thema van de regenboogweek sluit goed aan bij het programma van Tjerk Ridder over solidariteit en saamhorigheid. Tjerk zal een aantal liedjes ten gehore brengen en deelnemen aan een gesprek met Renze Bergsma en Dirkje Mulder, historica (nauw betrokken bij de synagoge). Het thema diversiteit zal vanuit verschillende gezichtspunten besproken worden. Het programma start om 15.30 uur in Theater Hofpoort@De Fabriek aan de Sint Jansstraat 4. Inloop vanaf 15.15 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis. Opgave via: Diversiteitsplatform@coevorden.nl.

Regenboog Pubquiz

Op donderdag 13 oktober vindt in Grandcafé Libo aan de Aelderstraat 6 in Aalden de Regenboog Pubquiz plaats. Jarno Kikkert zal de teams op ludieke wijze aan te tand voelen. Naast algemene kennisvragen komen er ongetwijfeld ook LHBTIQIA+ vragen aan de orde. Kortom gezelligheid en lachen is belangrijker dan winnen. De pubquiz begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur Kosten deelname: 15 euro per team. Inschrijven per team van maximaal vijf personen kan bij de contactpersoon van het Diversiteitsplatform Anneke Welink, via diversiteitsplatform@coevorden.nl. Let op: vol is vol. Het zou leuk zijn als je verkleed komt, maar het is geen verplichting!

Regenboog Bingo

Linda te Dol presenteert op vrijdag 14 oktober de Regenboog Bingo op een ludieke manier. Er zijn leuke prijzen te winnen! Bingokaarten zijn gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Iedereen is welkom! Het zou leuk zijn als je verkleed komt, maar het is geen verplichting! De bingo wordt gehouden in Hotel Café Restaurant Marktzicht, Markt 3 in Coevorden en start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Lezing en workshop ‘kunst in kleur’

De deelnemers van kunstproject Souvenir laten zich op zaterdag 15 oktober inspireren door Anne-Will Lufting. Haar kleurrijke ontwerpen én persoonlijkheid maken haar een graag geziene moderne kunstenaar. Haar bijzondere gevouwen objecten boeien de kijker door de kreukels, plooien en glans. Ze gaat vertellen over haar werk en neemt ons mee in haar wereld tijdens een workshop. Speciaal voor de Regenboogweek is deze bijeenkomst ook open voor mensen buiten het kunstproject. Laat je inspireren door kunst in kleur! De lezing / workshop wordt van 13.30 tot 16.00 uur gehouden in Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat 5 in Coevorden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Theatervoorstelling DAMN HONEY Zelf weten

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van ‘DAMN, HONEY de podcast’, zijn er helemaal klaar mee. In deze voorstelling, over de shit waarmee je als vrouw van deze tijd moet dealen, schoppen ze deze misverstanden met verve onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten in alle openheid over alles, in de hoop dat jij je minder alleen voelt. Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, wellicht wat experimentele dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan. De voorstelling wordt gehouden in Theater Hofpoort@De Fabriek, Sint Jansstraat 4 te Coevorden en begint om 20.15 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Een kaart kost 19,50 euro (inclusief consumptie). Deze kan besteld worden via www.theaterhofpoort.nl.

Vlaggenzee

De organisatie vraagt (zorg)organisaties, verenigingen, ondernemers, scholen, buurthuizen en dergelijke om mee te doen met de vlaggenzee. Hiervoor stellen ze regenboogvlaggen beschikbaar. Een vlag kan worden aangevraagd bij Anneke Welink via diversiteitsplatform@coevorden.nl. Hierbij geldt ‘zolang de voorraad strekt’.

Bibliotheek

Bibliotheek Coevorden gaat in de Regenboogweek de Regenboogboekenkast inzetten. In de kast komen boeken te staan over het thema LHBTI+ voor alle leeftijden. De medewerkers van de bibliotheek kunnen bezoekers hierbij adviseren.

Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
De foto is rechtenvrij te gebruiken. Op de foto v.l.n.r.:Geert Olthof, Ina Olthof-Jurjens, Margreet Schutte-Benjamins, Freddie Ekkel, Derk Bouwhuis, Wicher Dam, Ans Zwakenberg-Kroes, Henny Leijrik, burgemeester Maarten Offinga, Bert Beun, Diny Mulder-Wenker, Dick Olde, Ronald Belser, Klari Baarslag, Gerrit Sibon en Roelof Kuiperij. De heer Henk Meijerink ontbreekt op de foto.
Lintjesregen in Hardenberg: 16 inwoners in het zonnetje gezet Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Zestien Twenteranders delen mee in lintjesregen Twenterand 9 uur geleden
Afbeelding
Line-dancers genieten van Jasper County Hardenberg 9 uur geleden