Afbeelding

Dynamisch raadswerk

wo 31 januari 2024 Politiek lokaal

Bijna twee jaar zit ik nu namens het CDA in de gemeenteraad en vertel ik graag wat er zoal op mijn pad kwam. Als eerste de raadsvergaderingen, waarvan de onderwerpen in Toren worden vermeld, zodat u als inwoner weet wat er speelt. Elke vergadering is openbaar te bezoeken of online mee te luisteren en terug te luisteren, mocht u geïnteresseerd zijn.

Naast bezoeken aan Plaatselijke belangen en bedrijven, werd ik lid van de werkgroep inclusie. Want hoe belangrijk is het dat iedereen in onze samenleving kan meedoen? Bij de opening van MFA de Beuk in de Krim was ik onder de indruk van hetgeen de vele vrijwilligers hadden gerealiseerd. En tijdens de 4 mei herdenking mocht ik namens de gemeente aanwezig zijn in Bruchterveld en Ebbenbroek. Dat was bijzonder indrukwekkend om te doen, het is belangrijk dat we hier elk jaar opnieuw bij stil staan. Mooie gesprekken had ik tijdens de jaarlijkse ‘Vrouw van het jaar’-verkiezing en de ontmoetingsavond van de gemeente met haar nieuwe inwoners. Bij het bezoek aan de brandweer en politie kreeg ik nóg meer respect voor onze hulpverleners dan ik al had.

Binnenkort help ik bij het spel van de gemeente ‘Democracity’. Goed dat basisschoolleerlingen al op jonge leeftijd met een spel ervaren hoe het werkt bij de gemeenteraad. Hetzelfde geldt ook voor het provinciespel dat ik voor mijn werk mag begeleiden: studenten mogen een eigen politieke partij oprichten en leren hierbij wat democratie is. Want discussieonderwerpen zijn er bij het raadswerk altijd wel: windmolens, stikstof en vluchtelingen om eens wat voorbeelden te noemen. En als er onderwerpen zijn die jongeren aangaan, dan weten zij daar zelf veel van, dus hoe mooi is het dat Hardenberg een jongerenadviesraad (JAR) krijgt. We zoeken nog een paar jongeren dus aanmelden kan nog steeds!

Kortom, dynamisch raadswerk waarbij ik ook veel heb geleerd. Waarom politiek? Uit interesse voor belangrijke onderwerpen als wonen, welzijn, economie, leefbaarheid in kernen, veiligheid, duurzaamheid, enz. Onderwerpen die ons allemaal aan het hart gaan!

Daarom ben ik blij dat de werkgroep ‘bestuurlijke vernieuwing’ ervoor gezorgd heeft dat bij een aantal informatiebijeenkomsten en beeldvormende sessies geïnteresseerden aanwezig kunnen zijn.

Dus mocht er een onderwerp zijn dat u ook aan het hart gaat: wees welkom!

Ria Spijkers

CDA Hardenberg

Karin van Dijk
Oudjes even sToren 10 minuten geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 42 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 19 uur geleden