Afbeelding

Er valt iets te kiezen!

wo 11 oktober 2023 Hardenberg

We horen wel eens dat er in de Hardenbergse raad eigenlijk weinig meningsverschillen zijn. Of ‘stemmen heeft toch geen zin, het is één pot nat’. En ondanks dat het niet verder van de waarheid kan zijn hoor ik tot mijn verbazing dat ook terug bij collega raadsleden. Die verwoorden het dan positief; dat het mooi is dat we het zo veel eens zijn. 

Maar dat is niet zo. Ja, ik snap dat beeld als je naar de stemmingen in de raad kijkt maar dat komt omdat het merendeel van de voorstellen ruimtelijke plannen zijn waar niet veel op aan te merken is. Iedereen is voor het slopen van een lelijke schuur en het bouwen van een nieuwe woning. Maar de onderwerpen van importantie daar liggen de verschillen echt wel. En dat is veel relevanter. 

Neem de lokale recreatie-sector als voorbeeld. Ook ik ben trots op de sector en blij met de werkgelegenheid die het brengt maar de ongeremde groei daar heb ik wel vraagtekens bij. We moeten de balans tussen natuur en recreatie niet verder verliezen. Daarom vindt mijn partij dat het er wel strenge voorwaarden gesteld moeten worden aan groei en uitbreiding. Het natuurbelang moet meewegen. Dat is een verschil met andere partijen die veel meer geloven in groei en de markt alle ruimte willen bieden. Dit is slechts een voorbeeld waarmee ik aan probeer te geven; het maakt echt wel een verschil hoe de gemeenteraad eruit ziet. En ik gun Hardenberg een bestuur dat vaker de groene of sociale keuze maakt. Net als dat ik heel Nederland dat gun. Daarom kijk ik ook uit naar de komende Tweede Kamer verkiezingen. Het politieke landschap heeft nog nooit zo open gelegen. Na jaren van VVD-dominante politiek kan dat nu doorbroken worden nu er nog 2 partijen de grootste kunnen worden. En ik kan me voorstellen dat u op zich niet zit te wachten op een verkooppraatje voor mijn eigen partij. Dus dat zal ik beperken. Ik zal niet uitgebreid in gaan op hoe goed het GL-PvdA programma is voor onze regio. Omdat we de Nedersaksenlijn aanleggen, buslijnen verbeteren, dat we het boren naar nieuwe gasvelden verbieden, dat we stoppen met de oliewinning in Schoonebeek en dus van het afvalwater af zijn. Nee dat kunt u het beste allemaal zelf lezen. Wat ik hoop dat u meeneemt is dat uw stem bepaald hoe Nederland er straks uitziet. 

Pak die kans! 22 november zijn de verkiezingen. En voor die tijd zult u in de campagne nog veel van mij en mijn politieke club horen, alsmede van alle andere partijen maar baseer je niet op de grootste woorden of op de makkelijkste weg. Baseer je op de inhoud, op de visie en het toekomstbeeld. En dat vind je toch het beste in de verkiezingsprogramma’s. Veel leesplezier. En onthoud; er valt wat te kiezen. Gelukkig maar.

Romano Boshove

GroenLinks

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden