Afbeelding

Do Monday

wo 10 januari 2024 even sToren

Als je dit leest dan is het weer een normale week. Je weet weer welke dag het is en de rust, reinheid en ritme zijn er (hopelijk) weer! Ooit had ik aan het begin van elk nieuw jaar goede voornemens. Dat heb ik afgeschaft: na een paar weken gaf ik het toch weer op.

Ik kijk nu liever terug op het afgelopen jaar. Voor mij persoonlijk was 2023 een bijzonder jaar waarin veel vrienden -net als ik- 50 mochten worden, inclusief de feestjes. Ook hadden we veel gezellige momenten met familie en vrienden en mocht ik weer een voorstelling geven in de Voorveghter. Naast de mooie gebeurtenissen waren daar ook de lastige en verdrietige momenten. Net als ieder gezin huppelen ook wij niet alleen maar blij door het leven. Naast de grote gebeurtenissen blijven de kleine dingen me ook bij. Een onverwacht kaartje dat ik van iemand kreeg, mooie gesprekken met mensen die je eigenlijk niet zo goed kent. Die kleine dingen die voor mij waardevol zijn en maar weinig moeite kosten. 

Om dit te promoten heb ik iets bedacht! De derde maandag van januari wordt ook wel Blue Monday genoemd. Het schijnt voor veel mensen een depressieve dag te zijn omdat de feestdagen achter de rug zijn en veel goede voornemens dan alweer gesneuveld zijn. De winter lijkt oneindig, met nog steeds korte dagen en lange nachten en weinig feestelijks in het vooruitzicht. Blue Monday valt dit jaar op maandag 16 januari. Nu kunnen we op deze dag allemaal massaal in een hoekje gaan sippen en balen van alles wat er niet goed gaat, maar we kunnen ook iets doen! 

Als we er nu eens Do Monday van maken, een doe maandag? Dat we op die dag iets doen waar we blij van worden of juist een ander blij maken. Dat kan heel klein zijn: een appje of een kaartje sturen naar iemand die het niet makkelijk heeft. Even die rommel die naast de prullenbak buiten ligt opruimen of de deur voor een ander open houden bij de winkel. Dat soort dingen. 

Het lijkt me fantastisch om dat met z’n allen aan te pakken. Een beetje zoals de slogan van kaartjes sturen: ‘Kleine moeite, groot plezier.’ Wie doet er mee? Maak van Blue Monday een Do Monday!

Karin van Dijk

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden