Afbeelding

Old Kuls

wo 1 november 2023 even sToren

Ik heb er al 33 jaar eentje: een kerel, een echte man, mijn man! Met nadruk op man, want dat is hij. Hij houdt van technische dingen en ‘sleutelen’. Nou, dan ben je er eentje! Hij sleutelde al aan zijn crossmotor toen hij een tiener was en dat plezier is gebleven. 

Een oude brommer, (en ja die waar wij vorig jaar zonder helm op reden) die nog veel kilometers maakt, dat vindt hij fantastisch. Hij deelt die hobby met een aantal andere mannen en maakt inmiddels deel uit van een brommergroepje. 

Dit is niet zomaar een groepje, ze noemen zichzelf de ‘Old Kuls’ en ze hebben allemaal een echte eigen oude brommer en worden blij van hun Kreidlers en Honda’s. Hun ogen stralen als ze erover vertellen. Alsof het Hells Angels zijn, hebben ze ook bijpassende shirts, truien en jassen. Ze maken soms een zondagsritje, maar wilden ook graag meedoen aan een tocht die een week duurt en waarbij je door diverse landen rijdt: de brommereditie van de Carbage Run. 

Vanaf het moment dat ze mee zouden doen was er volop activiteit. Er kwamen vergaderingen mét notulen en er werd een bagagelijst gemaakt. Er was druk app-verkeer om elkaar van tips te voorzien. Op het zadel werd een zacht schapenvelletje bevestigd en er werd een ton op de brommer geknutseld waar een tentje, slaapzak en gereedschap in kon.

Klaar voor de Tocht reden ze naar Duitsland. Door regen en wind reden ze 1200 kilometer in 5 dagen door de Benelux en Frankrijk. In regenpakken werden er onderweg banden verwisseld en brommers weer opgelapt tot ze ’s avonds allemaal op de camping aankwamen. Nadat de natte tentjes werden opgezet aten ze patat en worst en dronken bier. 

Zo’n tocht met elkaar verbroedert. Het is zwaar en afzien, maar hé het zijn wel mannen natuurlijk, dus helpen ze elkaar zodat ze als groep weer verder kunnen. 

Inmiddels is er een film van de hele week in elkaar gezet en zijn er herinneringen gemaakt. Ik vind dat mooi!

Als dit de midlife crisis van mijn man is, dan teken ik ervoor: laat die Kuls maar sleutelen en toeren!

Karin van Dijk

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden