Afbeelding

Afscheid

wo 3 januari 2024 even sToren

Wat was het mooi dat tijdens mijn pensioen receptie er zoveel mensen afscheid kwamen nemen. Eigenlijk ook wel vreemd en dat zeiden dan ook meerdere mensen, wat zeg je bij het met pensioen gaan tegen iemand. Het is een afscheid, maar voor mij persoonlijk voelde het niet als een afscheid nemen in de zin van elkaar niet meer tegen komen. In de 40 jaar dat ik gewerkt heb is afscheid nemen van patiënten een vanzelfsprekendheid geweest. Gelukkig was het meestal omdat diegene niet meer afhankelijk was van hulp bij bewegen. Dat is ook de doelstelling in ons werk als hulpverlener, zelfstandigheid bevorderen.

Heel bijzonder heb ik het ervaren dat tijdens het afscheid mijn collega’s het lumineuze idee hadden om mij te laten zweten in mijn favoriete sport; ik mocht op die dag een achtste triatlon afwerken. Geweldig dat het mij is gegeven om dit nog te kunnen en er ook echt van heb kunnen genieten. Het bevestigd mij steeds weer dat ik me een gelukkig mens mag prijzen dat bewegen gewoon kan.

Afscheid nemen geeft mij veel ruimte om nieuwe ontdekkingen te doen. Tijd hebben om te gaan herontdekken wat ik leuk vind en wat ik niet wil. Het is een voorrecht om in de omstandigheid te verkeren om dit zelf te mogen ontdekken. Het begin is zeker veelbelovend. De eerste maand is dan ook voorbij gevlogen. De decembermaand is ook wel een bijzondere, er is veel te doen. Afronden van projecten, proberen om een beetje bij te lezen wat er de laatste tijd bij in is gestoken en alles op een ander tempo doen dan ik gewend was bevalt tot nu toe prima.

Kerst en oud en nieuw thuis vieren met de familie is voor ons een feest. Ik geniet ervan dat de jongens thuis zijn, dat mijn schoonouders elk jaar weer kunnen aanschuiven en van het samen spelen van een gezelschapsspel. Soms knettert het ook want we zijn fanatiek in het willen winnen bij een spel, maar na afloop kunnen we er ook weer smakelijk om lachen. Na de kerstvakantie nemen we weer afscheid, maar altijd met een blik op de toekomst. Vandaag leven, leren van het verleden en werken aan de toekomst. Ik wens iedereen een werkzaam 2024.

Henk Leemhuis

Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 19 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 19 uur geleden