Afbeelding

Familiegenen

wo 15 februari 2023 even sToren

De Bults kant van de familie is nogal reislustig en een deel ervan woont verspreid over de wereld. Toen broertje Jos dan ook afgelopen zondag totaal onverwacht binnen kwam lopen op de zaak was ik blij hem weer te zien. Want de laatste keer was ruim drie jaar geleden. Jos woont namelijk in China, en zoals u weet had China een nogal eigenzinnig Corona-beleid. Hij kon gewoon het land niet uit.

Natuurlijk kwam hij, zoals bijna altijd, op een onverwacht en ongelegen moment. Ik was aan het werk en het was druk. Voor Jos geen punt, hij voegde zich met groot plezier tussen de klanten, pakt een gitaar, begint te spelen, en adviseert tussendoor ook nog wat klanten. Even later komen mijn vrouw en kinderen aanwaaien om hem ook nog even te zien. Want hij is er maar een paar uurtjes. Gezellig en rommelig was het. Typisch een Jos flitsbezoek. Hij vliegt overal naar toe voor zijn werk, zeker nu het weer kan. En of het nu in China, Nederland of voor mijn part in Zimbabwe is, Jos voelt zich overal direct thuis.

Hoewel ik wel wat op hem lijk, mis ik toch dat speelse gemak waarmee hij de hele wereld overvliegt. Zo knap, want dat is voor mij toch echt wel een dingetje.

Dat bezoekje van Jos deed me terugdenken aan mijn eigen reistalenten, oftewel een mislukt weekendje Milaan. Het begon al met autopech in Sibculo, amper drie kilometer van huis af. Met de onmisbare hulp van onze technische schoonzoon, konden we na een uurtje toch nog onze reis hervatten. Wel moesten we flink doorrijden. We hadden nog maar twee uur om Düsseldorf airport te bereiken. Met de stressmeter op 10 bereikten we na twee uur eindelijk het vliegveld, veel later dan gedacht. Daar aangekomen viel ons al op dat de parkeerplaats opvallend leeg was. Maar pas nadat we aan de toegangsdeur van het vliegveld gerammeld hadden, wisten we het zeker. We waren naar het verkeerde vliegveld genavigeerd! Onvergeeflijk klunzig! Na wat vijven en zessen hebben we toen maar besloten de vakantie om te boeken naar een hotelletje in Maastricht.

Zo zie je maar, dezelfde genen is nog geen garantie voor dezelfde talenten.

Column even sToren wordt verzorgd door Henk Leemhuis, Karin van Dijk, Bert Nonkes, Adrian Verbree en Rudi Bults.

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden