Afbeelding

Dante

wo 6 april 2022 Hardenberg

Toen we onze bijna twee jaar oude kleinzoon Dante over de vloer hadden afgelopen week, vroeg ik me af wat hij later toch wel niet zou worden? Dante heeft zo’n prachtig koppie met donker haar en bruine ogen, veel humor en een bijpassende lach die bijna op zijn gezicht bevroren lijkt. Daarnaast heeft hij een soort fetisj voor knopjes, lampjes, schroefjes boutjes en moertjes. Verder is Dante gewoon een heerlijke peuter hoor, zo een die drinkt uit een oefenbeker, meer eten naast zijn bord gooit dan in zijn mond stopt, en me van blijdschap in de armen springt zodra hij me ziet. En als opa moet ik daar af en toe wat over vertellen natuurlijk. Die duidelijk technische inslag (Die hij trouwens wel van zijn andere opa moet hebben) manifesteerde zich al toen hij amper een half jaar oud was. Of het nu een Magnetron, TV of een wasmachine is, zolang er maar knopjes, lampje en belletjes opzitten hebben ze zijn interesse. Je zou hem dan ook geen groter plezier doen dan zijn slaapkamer vol te zetten met apparaten en bijpassende afstandsbedieningen die het ook werkelijk doen. Want werken moeten ze! Konden we hem vroeger nog wel eens foppen, trapt hij daar nu echt niet meer in.

Afgelopen week bijvoorbeeld heb ik door Dante’s onderzoekende vingertjes geleerd hoe ik ook alles op het stuur van mijn auto bedienen kan. En daar schaam ik me er eigenlijk best wel voor, want na drie jaar wist ik dat gewoon nog niet. Dat zegt natuurlijk veel meer over mij dan over Dante. Knopjes, techniek en mijn persoon combineren gewoon niet zo goed. Dat talent heb nooit gehad. Ik compenseer dat gelukkig met voldoende creativiteit en werklust. Grappig eigenlijk hoe ik door die ontluikende talenten van mijn kleinkinderen weer zie hoe divers de talenten van die kleintjes ook zijn. In Dante’s geval kan ik natuurlijk nog geen antwoord geven op de vraag wat hij later gaat worden. Maar als ik Dante dan zo bezig zie, net begonnen aan de ontdekkingsreis van zijn eigen leven, ben ik blij dat ik dit van dichtbij mee mag maken. Of hij ook nog wat van mij heeft meegekregen? We zullen het zien! 

Rudi Bults

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden