De dames senioren van LOVA
De dames senioren van LOVA Mandy Bosch

LOVA geplaatst voor NK teamgym

ma 5 februari 2024 Twenterand Ingezonden

Op 3 en 4 februari vonden de plaatsingswedstrijden voor de micro en meso teamgym plaats in Dalen. Teamgym is een onderdeel van het groepsspringen, maar dan in een format zoals het ook op internationale wedstrijden plaatsvindt. LOVA verscheen dit weekend met 7 teams aan de start.

Op zaterdagochtend begon het wedstrijdweekend met de meso teamgym. Het verschil met de micro teamgym is dat hier een dans aan wordt toegevoegd, waarin verschillende mooie elementen worden getoond. Jente ten Donkelaar en Sanne Nijhuis verschenen namens LOVA in een combinatieteam met Turnvereniging Coevorden (TVC) en plaatsten zich op het hoogste niveau als eerste voor het NK.

Op zaterdagmiddag was het de beurt aan de dames jeugd C (Tess Westerik, Loïs van het Ende, Maud Hudepohl, Jaëlle Schumer en Sophie van Putten), de dames Junior B1 (Marell Drent, Evi Grondman, Anouk Zijlstra en Bente Vos), de dames junioren B2 (Romy Willems, Suze Jonker, Esmee Jansen en Iris Karsten) en de dames junioren C (Jula Lindeboom, Linde Vos en Senna Hovius). Voor veel van deze dames was het de aller eerste teamgym wedstrijd, super spannend dus!

De dames jeugd C begonnen sterk op het onderdeel airtrack en wisten ook op het onderdeel minitrampoline hun wedstrijd heel netjes af te maken. In een sterk deelnemersveld van 11 teams plaatsten deze dames zich ontzettend knap als 1e voor het NK, wat een verrassing! De dames junioren B1 sprongen ook een nette wedstrijd. Met nog wat kleine verbeterpuntjes voor het NK sleepte dit team ook de eerste plaats binnen, en mogen zij aan de start verschijnen op het NK in Ahoy. De junioren B2 werden 5e in dit sterke deelnemersveld van 13 teams en mogen helaas net niet naar de finale. De junioren C eindigden op een 9e plaats.

Op zondagmiddag was het de beurt aan de senioren en verscheen LOVA opnieuw met 3 teams aan de start. De senioren B (Femke Dubbink, Sabine Lamberts, Alisha Coenraad, Marin Krahwinkel en Faith Meijer), de senioren A1 (Ayla Willems, Sanne Nijhuis, Jente ten Donkelaar en Madelief Dijkstra) en de senioren A2 (Jade Kuiper, Marith Nijboer, Meike Wilharms en Guusje Smelt).

De dames senioren B begonnen sterk aan hun wedstrijd. Op airtrack werden er keurige sprongen uitgevoerd. Op het onderdeel trampoline en trampoline pegasus ging het inturnen voortreffelijk, echter door de spanning konden de dames dit niet vasthouden en moesten zij een aantal vallen incasseren. Zij eindigden op een 10e plaats. De senioren A1 en A2 gingen dit keer de strijd met elkaar aan in een groot deelnemersveld. Beide teams lieten spectaculaire sprongen zien maar maakten daarentegen ook een aantal kleine foutjes. Het A1 team wist zich als 2e te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap micro teamgym in Ahoy. De dames senioren A2 werden beloond met een 6e plek.

We kijken terug op een succesvol weekend en mogen met 3 teams naar het NK in Ahoy. De eerstvolgende wedstrijd staat zaterdag 30 maart op de planning. Dan zullen er 4 teams afreizen naar Zeeland voor het NK Clubteams. (alround)

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden