Afbeelding
De Toren

LOVA behaalt 7 finaleplaatsen voor het NK groepsspringen

ma 5 november 2018 Sport

Op zaterdag 3 november vond de 1e plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap plaats in Kerkrade. De dames jeugd en senioren mochten proberen een plekje te bemachtigen voor het NK groepsspringen. LOVA kwam met 2 teams in actie.

In de ochtend was het de beurt aan de senioren A. Dit team bestaat uit Merena Jansen, Isa Schottert, Marloe Teunis, Zoë Wessels, Ayla Willems, Marith Nijboer, Ellis Slotman, Femke Dubbink en Lotte Pekkeriet. De dames hebben vorig seizoen al een top seizoen doorgemaakt en waren vastberaden om dit jaar weer het NK te halen. Het deelnemersveld was sterk, maar dit bracht de meiden niet van hun stuk. Ze behaalden maar liefst 4 NK tickets. Op de onderdelen minitrampoline/ plank en trampoline/pegasus wisten ze zich zelfs als 3e te plaatsen! Op het onderdeel tafel werden ze 5e. Voor het onderdeel airtrack is helaas geen direct startbewijs bemachtigd, dit is nog even afwachten. Desondanks kan deze groep ontzettend trots zijn op wat ze deze dag hebben gepresteerd.

Ook de jeugd reisde af naar Kerkrade. Na een reis van 3 uur was Jeugd B, bestaande uit Lieke ten Kleij, Nadesh Pekkeriet, Jodi Pas, Evi Grondman, Noa Disberg, Anouk Zijlstra, Marell Drent en Leah Schoemaker, er helemaal klaar voor. Helaas kon Charlotte van Haarst niet mee doen vanwege een hersenschudding. De dames begonnen sterk op trampoline, hierdoor mochten ze dan ook als 1e door naar de finale! Een kleine tegenslag ontstond op airtrack. Door de zenuwen werden er kleine fouten gemaakt en was er voor dit onderdeel net geen plaats voor het NK. Dit talentvolle team gaf echter niet op! De meiden vochten zich terug op plankoline/kast en mochten hierdoor als 4e door naar de finale. Ook lieten de meiden op trampoline /pegasus de mooiste sprongen zien en mochten ze zelfs als 2e door naar de finale. Deze meiden kunnen dus ook terug kijken op een goede en gezellige wedstrijddag.

Op zaterdag 8 december zal het Nederlands Kampioenschap plaatsvinden in Hardinxveld-Giessendam. De komende tijd zullen we hard trainen om weer zulke mooie prestaties neer te zetten!

Afbeelding
Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden